27. 8. 2023, 09:19 | Vir: STA

Neverjeten dosežek: Rajmond Debevec osvojil zlato medaljo na SP in postavil nov svetovni rekord

Instagram/rajmond.debevec

Najboljši slovenski strelec vseh časov je premagal vso konkurenco. 

Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v Bakuju osvojil zlato kolajno v disciplini velikokalibrska puška leže 300 metrov. Šestdesetletni Debevec je zadel vseh 600 krogov, z novim doseženim svetovnim rekordom pa je tudi ubranil naslov s svetovnega prvenstva v južnokorejskem Changwonu 2018.

Debevec je v svoji izjemno bogati ter uspeha polni karieri prvič na velikih tekmovanjih zadel vseh 600 krogov v tej strelski disciplini, ki ni na programu poletnih olimpijskih iger.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rajmond Debevec (@rajmond.debevec)

V azerbajdžanski prestolnici je olimpijski prvak iz Sydneyja 2000 in nosilec bronastih odličij iz Pekinga 2008 in Londona 2012 v vseh šestih serijah po deset strelov zadel maksimalno število krogov. Finec Aleksi Leppa na drugem in Američan Timothy Sherry sta imela za krog slabši izkupiček.

Drugi slovenski predstavnik Robert Markoja, ki je v soboto zasedel nehvaležno četrto mesto v standardni puški na 300 metrov, je tekmovanje s 595 krogi končal na enajstem mestu. V disciplini velikokalibrska puška leže 300 metrov bo nastopila tudi slovenska strelka Urška Kuharič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord