STA/P.M. | 6. 5. 2023, 17:43

Roglič proti Evenepoelu ni imel možnosti, na katerem mestu je pristal?

Profimedia

Na koncu je slovenski kolesarski as dosegel isti čas kot Švicar Stefan Küng.

Belgijec Remco Evenepoel (Lotto-Soudal) je veliki zmagovalec uvodne etape letošnje Dirke po Italiji, kronometra od Foccacesie do Ortone. Primož Roglič je osvojil 6. mesto, zaostal je 43 sekund.

Evenepoel je bil daleč najhitrejši ob obeh merjenjih vmesnih časov, ciljno črto pa je prečkal 29 sekund pred tedaj vodilnim Portugalcem Joaom Almeido (UAE Emirates). Drugo mesto je zasedel sicer prvi favorit za zmago na uvodni etapi letošnjega Gira, domačin Filippo Ganna, tretji je bil Almeida.

Roglič je ob prvem merjenju vmesnega časa za Belgijcem zaostajal za 26 sekund, še 16 sekund je dodal do merjenja drugega vmesnega časa, na koncu je zaostal za 43 sekund (22:01; povprečna hitrost 53,414 km/h).

Za Evenepoela je bila to 42. zmaga v karieri, od tega jubilejna deseta v vožnjah na čas. Za zmagovalca prestižne preizkušnje Liege-Bastogne-Liege je to letošnja peta zmaga.

Remco Evenepoel je bil danes nepremagljiv.

Remco Evenepoel je bil danes nepremagljiv.

Profimedia

Pred Rogličem sta končala še Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) z zaostankom 40 sekund in Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ) z enakim časom kot slovenski as.

Profimedia

Na dirki od Slovencev tekmuje le Roglič, potem ko je zaradi nesreče na treningu brez petega nastopa na rožnati pentlji ostal Jan Tratnik (Jumbo-Visma). V nedeljo bo na sporedu druga, sprinterska etapa od Terama do San Salva (202 km).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol