R.S. | 4. 7. 2023, 17:04

Nekdanji olimpijski prvak kljub amputaciji delov nog in rok pokazal neverjetno voljo do življenja (VIDEO)

Profimedia/posnetek zaslona/fotomontaža

Preživel je vse mogoče in dokazal, da se z močno voljo da premagati vse ovire. 

Roman Kostomarov je nekdanji olimpijski prvak v umetnostnem drsanju. Letošnje leto se je zanj začelo grozljivo. 10. januarja je bil zaradi slabega počutja in bolečin v prsih hospitaliziran, nato je bil diagnosticiran s pljučnico. Pozneje se je zaradi motene prekrvavitve pojavila še gangrena, kar je vodilo v sepso. Dali so ga v umetno komo in priključili na respirator. 46-letniku so morali amputirati dele nog in rok. 

Instagram/romankostomarovkrs

Čeprav je sprva kazalo, da medicinskih zapletov kar ni konca, se je njegovo stanje sčasoma izboljšalo. Maja se je na družbenih omrežjih zahvalil sledilcem: "Hvala vsem, ki ste molili zame in verjeli, da se bom izvlekel iz te težke situacije, ki mi jo je pripravilo življenje. Pred mano je še veliko izzivov, vendar upam, da mi jih bo uspelo premagati. Zahvalil bi se svojim sorodnikom, družini in zdravnikom, ki so mi rešili življenje." 

Spet se ukvarja s športom

Kostomarov se je pol leta po hospitalizaciji vrnil k svoji najljubši aktivnosti - športu. "Premagovanje vsega ... Kako me šport in trening odvrneta od vsega, kar se dogaja v mojem življenju," je zapisal poleg videoposnetka, v katerem lahko vidimo njegove proteze in povite roke. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Роман Костомаров (@romankostomarovkrs)

Nekdanji vrhunski športnik teče na tekalni stezi, prav tako pa izvaja različne vaje in tako dokazuje, da se z močno voljo da premagati vse ovire. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Роман Костомаров (@romankostomarovkrs)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol