J. B./STA | 9. 11. 2022, 05:57

S čustvi nabita tekma Slovenkam prinesla to, kar so želele: v Celju slavile največji dosežek po letu 2004

Profimedia

Prvi cilj je dosežen, ženska rokometna reprezentanca je slavila pomembno zmago in se iz knežjega mesta preselila v Ljubljano.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela turnirja stare celine v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Celju pred 3023 gledalci premagala Srbijo s 27:24 (13:15) in se prvič po letu 2004 prebila v drugi del evropskega prvenstva.

Slovenke so na odločilni tekmi za uvrstitev v drugi del tekmovanja, ki bo med 10. in 16. novembrom v Ljubljani, izpolnile svoj cilj in na kolena spravile tekmice iz Srbije.

V drugem delu bo Slovenija igrala v skupini 1, v kateri so tudi Norveška, Švedska, Danska, Hrvaška in Madžarska. Slovenke bodo naslednjo tekmo odigrale v četrtek, ko se bodo v Stožicah ob 18. uri začele meriti s Hrvaticami. V ponedeljek, 14. novembra, Slovenijo čaka tekma z Norveško, dva dni kasneje še obračun z Madžarsko. V polfinale se bosta neposredno uvrstili najboljši reprezentanci.

V pravem trenutku stopile skupaj

"V prvem polčasu smo bile malce nervozne zavoljo pomembnosti tekme. V drugem delu dvoboja smo se le zbrale, izdatno pomoč smo imele v občinstvu, ki je veliko pripomoglo k zmagi. Ponosna sem na ekipo, med tekmo smo se držale dogovorov iz garderobe in se dvignile po visokem porazu proti Švedinjam. To je tisto, kar najbolj šteje. Gremo naprej," je po tekmi s Srbijo povedala slovenska reprezentantka Ana Gros, Amra Pandžić je dodala: "Na tekmo s Srbkinjami smo se temeljito pripravljale že lep čas. Vedele smo, da nas čaka zahtevna in težka tekma, kjer bodo odločali detajli in čim manjše število napak. Veseli me, da smo se med tekmo pobrale po zaostanku štirih golov. V pravem trenutku smo stopile skupaj in dokazale, da smo prava ekipa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rokometna zveza Slovenije (@rzs_si)

Nina Žabjek je pojasnila, da so se Slovenke borile tako s tekmicami kot tudi s čustvi: "Ti takoimenovani balkanski derbiji so vedno nabiti s čustvi, takšen je bil tudi v Celju. Uvodoma smo bile zadržane, a je naša igra v nadaljevanju stekla. Naša borbenost in energija med celotno tekmo sta bili poplačani."

Zaslužena zmaga Slovenije

Srbski selektor Uroš Bregar, strokovnjak iz Slovenije, je priznal, da so tekmice zasluženo slavile: "V prvem polčasu smo prikazali zelo dobro predstavo, v drugem pa nam je zmanjkalo moči. Na letošnji turnir smo prišli brez nekaterih igralk, na tokratni tekmi pa z izjemo uvodne postave nisem imel pravih zamenjav. Slovenija je po obrambah Amre Pandžić v drugem polčasu dobila veter v jadra, njena zmaga je zaslužena."