4. 5. 2022, 10:23

Kdo je brat Novaka Đokovića in s čim se ukvarja?

Profimedia

Kdo od vas sploh pozna ali se spomni brata Novaka Đokovića? 

Novak Đoković ima dva brata, Đorđa in Marka. Od vseh treh bratov pa je Marko tisti, ki se v javnosti najmanj pojavlja in ki ga je na prireditvah v srbski prestolnici skoraj nemogoče videti, na Novakovih tekmah pa se pojavlja le redko. 

Marko Đoković je 30-letni nekdanji teniški igralec, ki je, pahnjen v globoko depresijo, našel duhovno zatočišče v sporočilu "Ljubezen in mir" človeka iz Rioje v Marbelli. In tam, v idiličnem okolju, dandanes preživlja dneve tudi njegov brat Novak. 

Teniška igrišča akademije Marka Đokovića.

Teniška igrišča akademije Marka Đokovića.

Profimedia

Svoje življenje Marko gradi daleč od oči javnosti, že leta pa živi daleč od Srbije, torej v sončni Marbelli, kjer je zgradil uspešno kariero. Čeprav se je Marko s tenisom začel profesionalno ukvarjati že pri 14 letih, je zapustil igralsko kariero in se odločil, da se posveti delu, ki ga gradi na teniški akademiji v Španiji. 

Na eni strani je srebrno morje, na drugi pa budna, zaščitniška in trdna podoba La Concha, vrha z 1225 metrih nadmorske višine. 

Zaljubljen do ušes

Poleg tega Marko ni pretirano aktiven na družbenih omrežjih, zato se o njem zelo malo ve. Poleg kariere, ki jo ima, uživa tudi v ljubezni z brazilsko oblikovalko Leticio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мarko Djokovic (@djokomare)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord