N. V. | 1. 7. 2022, 13:41 | Vir: STA

Še en izjemen športni uspeh: nova kolajna za Slovenijo!

Profimedia

Strelci so si na sredozemskih igrah Oran 2022 priborili novo medaljo. Že slutite, kdo stoji na stopničkah?

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu v finalu na 10 metrov z zračno puško osvojila tretje mesto. Druga slovenska finalistka Klavdija Jerovšek je osvojila šesto mesto.

Živa Dvoršak

Živa Dvoršak

Bobo

Slovenki sta zelo dobro odprli tekmo, Dvoršakova in bila po prvih petih strelih tik za najboljšimi, tudi po desetih je bilo tako, ko je bila Dvoršakova četrta, peta pa Jerovškova.

Dvoršakova je po tretji seriji eno mesto pridobila, enega pa je Jerovškova izgubila. Slednja je končala tekmovanje po četrti seriji na šestem mestu, pred njo je že končala dvojica finalistk.

Bilo je napeto

Dvoršakova je tedaj delila drugo mesto in bila po naslednji seriji tretja. V konkurenci za zlato sta potem ostali le še Srbkinja Teodora Vukojević in Francozinja Oceanne Marianne Muller. Slednja je povedla z 10:0 in po manjšem preobratu Srbkinje slavila s 16:6.

Zgodnje dopoldne je na vojaškem strelišču na obrobju milijonskega Orana prinesel olajšanje v slovensko strelsko vrsto, saj sta si obe predstavnici zagotovili boj za medalje. Dvoršakova je bila v kvalifikacijah četrta, Jerovškova pa peta.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ