R.S. | 11. 7. 2022, 21:48 | Vir: Sportklub

Se Roger Federer res poslavlja od tenisa?

Profimedia

"Rad imam zmage, toda če nisi več konkurenčen, potem je pač bolje odnehati. Mislim, da ne potrebujem več tenisa," je dejal v pogovoru za nizozemski časnik Algemeen Dagblad.

Teniški igralec Roger Federer je v pogovoru za nizozemske medije po koncu Wimbledona jasno nakazal, da se bliža zaključek njegove športne poti. Letos ima v načrtu igranje na Laverjevem pokalu in potem še na domačem ATP turnirju v Baslu, poroča Sportklub. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Federer je neaktiven že več kot 12 mesecev, potem ko je lani v Wimbledonu izpadel v četrtfinalu.

Od igranja ga je oddaljila poškodba in posledična operacija kolena. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice je danes prvič po letu 1997 brez uvrstitve na ATP lestvici, poroča Sportklub. V pogovoru za nizozemski časnik Algemeen Dagblad je spregovoril o življenju po koncu kariere.

Ne potrebuje tenisa

"Pripravljen bom na upokojitev, ko pride čas za to. Rad imam zmage, toda če nisi več konkurenčen, potem je pač bolje odnehati. Mislim, da ne potrebujem (več) tenisa. Zadovoljen sem z majhnimi stvarmi, kot recimo s tem, da moj sin kaj naredi prav, ali pa hčerka domov pride z dobrimi ocenami,” je med drugim dejal Roger.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Švicar je tudi povedal, da je tenis del njegove identitete, ne pa v celoti: "Še zmeraj bi bil rad uspešen in v svojo službo vlagal veliko energije. Včasih celo preveč. A to lahko počnem tudi izven športa. Profesionalna kariera ne more trajati vekomaj, s čimer ni čisto nič narobe."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord