31. 8. 2023, 22:33 | Vir: STA

Sedem slovenskih kolesarjev združilo moči za dober namen (gesta, o kateri govori vsa Slovenija)

Profimedia

Res imajo veliko srce. 

Sedem slovenskih kolesarjev, ki nastopajo v svetovni seriji, med njimi so med drugimi tudi največji zvezdniki Primož Roglič, Tadej Pogačar in Matej Mohorič, so z dražbo svojih podpisanih dresov zbrali 16.000 evrov za pomoč žrtvam poplav, ki so prvi konec tedna avgusta prizadele večji del Slovenije, kaže dražba na Rogličevi spletni strani.

Anonimni kupec (Rp) bo za ponujeno ceno prejel podpisane drese Rogliča, ki je s pomočjo svoje fundacije na spletni strani 16. avgusta tudi zagnal dražbo, Pogačarja, Mohoriča ter Luke Mezgeca, Jana Tratnika, Domna Novaka in Matevža Govekarja, ki prav tako dirkajo v svetovni seriji kolesarstva.

Profimedia

Med kolesarji sta pred tem denarno pomoč rojakom, ki so jih prizadele katastrofalne poplave, vsak na svoj način ponudila Mohorič in Pogačar.

Prvi je vso denarno nagrado (24.495 evrov) z dirke po Poljski, na kateri je zmagal, namenil žrtvam prek svoje fundacije, Pogačar pa je na Kongresnem trgu pretekli četrtek zbiral denar z avtogrami in selfiji, za vsakega je k izkupičku dodal 10 evrov. Ob začetni donaciji 10.000 evrov, zbranimi prostovoljnim prispevki (7484 evrov) ter selfiji (1214) in avtogrami (1793) na Kongresnem trgu v Ljubljani je skupaj zbral 47.554 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord