J. B. | 10. 9. 2023, 15:03

Slovenca na reliju v Zagorju sekunde oddaljena od tragedije: pijani voznik zapeljal na progo, nato pa ... (VIDEO)

Facebook/Reli Kumrovec/posnetek zaslona

Pregloboko je pogledal v kozarec, potem pa ogrozil življenji slovenskih tekmovalcev. Prizori z relija so šokirali vse.

Vidno vinjen voznik osebnega avtomobila je na reliju, ki v teh dneh poteka na Hrvaškem, kljub opozorilom sodnika prebil varnostni pas za zaporo prometa, zapeljal na traso hitrostne preizkušnje relija Kumrovec in skoraj trčil v tekmovalca.

V tistem trenutku je nasproti pripeljala slovenska posadka Mitja Glasenčnik-Matej Pistotnik in kdo ve, kako bi se končalo, če naša fanta iz Velenja ne bi reagirala neverjetno prisebno. Slovenski voznik se je čelnemu trčenju izognil tako, da je z dirkalnikom zapeljal na travnik ob cestišču.

Neprisebnega občana so nekaj trenutkov za tem uspeli umakniti s ceste, posredovala je tudi policija.

"Ostro obsojamo neodgovorno ravnanje posameznikov, ki na kakršenkoli način ogrožajo življenja tekmovalcev, sodnikov in gledalcev v prometu. Prav tako se opravičujemo za celotno nastalo situacijo, nevšečnosti in šok posadki Mitja Glasenčnik in Matej Pistotnik iz AMTK Velenje. Opozarjamo, da gre za osamljen dogodek in da se takšne situacije na našem tekmovanju v Kumrovcu še niso zgodile. Apeliramo na policijo in pravosodje, da ta in podobna kazniva dejanja razumejo kot resno ogrožanje življenj športnikov, sodnikov in gledalcev, kar je nesprejemljivo v katerikoli civilizirani družbi, in najnajstrožje kaznujejo tiste, ki jih povzročijo," je organizator relija zapisal v izjavi za javnost.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave