N. V. | 16. 4. 2022, 19:53 | Vir: STA

Slovenija ostala brez svetovnega prvenstva, oboževalci ostri: "Ni bilo želje po zmagi"

Rokometna zveza Slovenije

Poraz na tekmi nas je stal uvrstitve na svetovno prvenstvo. Slovenci so razočarani.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se ni prebila na svetovno prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta na Švedskem in Poljskem.

Po sredinem porazu v Celju proti Srbiji z 31:34 je na današnji povratni tekmi v Kragujevcu znova klonila z 20:23 (8:10).

Od zmede na igrišču do borbene predstave

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v trdem in živčnem povratnem dvoboju v Kragujevcu imeli priložnost, da nadoknadijo zaostanek treh golov s sredine prve tekme v Celju.

Po zmedeni predstavi v prvem polčasu so v drugem prikazali veliko boljšo predstavo in resno ogrožali domače rokometaše.

V prelomnih trenutkih dvoboja so po bravuroznih obrambah Klemna Ferlina ter golih Matica Suholežnika in Blaža Janca pet minut pred koncem dvoboja povedli z 19:17, v izjemno napeti končnici pa so se gostitelji izvili iz neprijetnega položaja in Slovencem preprečili deseti nastop na svetovnem prvenstvu.

Odziv Slovencev

Da je Slovenija ostala brez svetovnega prvenstva je Slovenska rokomenta reprezentanca sporočila tudi na Facebooku.

Pod objavo so završali precej ostri komentarji. "Ni bilo želje po zmagi, vsaj videti je bilo tako ... Domačini so zasluženo zmagali in napredovali," je zapisal uporabnik družbenega omrežja.

Tudi drugi komentarji niso nič spodbudnejši. "S tako igro boljše, da so doma .... Obup ... Groza ... S šest metrov ne damo gola ... Imeli smo pet priložnosti ..." meni drug komentator.

Tudi odzivi na Twitterju niso nič boljši:

"Treba je priznati, da smo trenutno zanič. Čestitke Srbiji. Zmleli so nas. Zaslužen nastop na svetovnem prvenstvu," je zapisala uporabnica.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord