Uredništvo | 10. 11. 2023, 10:00

Slovenskemu kolesarskemu asu grozi zaporna kazen! Pijan povzročil prometno nesrečo, nato pa ... (znane podrobnosti)

Profimedia

Po Touru, Giru in številnih drugih uglednih dirkah naslednja postaja jetniška suknja?!

Kar 16 sezon se je dokazoval na dirkah po vsem svetu, tekmoval je tako na Touru kot tudi Giru, bil državni prvak in skratka dosegel več, kot številni drugi. Toda vsake zgodbe je enkrat konec in tudi Kristijan Koren se je nedolgo tega odločil, da se bo poslovil od kolesarstva. Toda namesto da bi po koncu kariere užival v brezdelju, se zna zgoditi, da bo moral Primorec kar za ... zapahe!

Kot poročajo Slovenske novice, je danes 36-letni sveže upokojeni slovenski kolesar 21. oktobra povzročil prometno nesrečo. Zgodilo se je v Vipavski dolini, k sreči v nesreči nihče ni bil poškodovan. Vseeno so na kraj trka prihiteli tudi policisti, in sicer zato, ker je povzročitelj pobegnil s kraja dogodka. Povzročitelj pa je bil, tako Slovenske novice, nihče drug kot Kristjan Koren!

Policija se je podala na lov za športnikom in ga dokaj hitro tudi izsledila. Vse lepo in prav, toda hitro je postalo jasno, da je imel Kristjan Koren očitno zelo dober razlog za pobeg s kraja nesreče. Slednjo naj bi namreč povzročil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu zdaj grozi celo triletna zaporna kazen!

"Jaz nimam kaj komentirati," se je komentarja ob poizvedovanju Slovenskih novic vzdržal kolesar, ki je profesionalno kariero preživel pri klubih Liquigas Doimo, Cannondale Garmin, Bahrain Merida in Adria Mobil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord