16. 7. 2022, 17:55 | Vir: STA

Je Pogačarju tokrat uspel preboj med najboljše?

Profimedia

Na 14. etapi Dirke po Franciji je nedvomno prišlo do velikega presenečenja!

Tadej Pogačar je v 14. etapi dirke po Franciji od Saint-Etienna do Menda (192,5 km) poskušal streti Danca Jonasa Vingegaarda, ki pa je zanesljivo zadržal rumeno majico.

Etapa je sicer pripadla ubežniku Michaelu Matthewsu iz Avstralije, ki je v cilj prišel 12 minut in pol pred Slovencem in Dancem.

Profimedia

V skupnem seštevku je tako Vingegaard (Jumbo-Visma) zadržal 2:22 minute naskoka pred Pogačarjem (UAE Team Emirates). Tretji je ostal Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki pa zdaj zaostaja 2:43 minute.

Pogačar je na zadnjem vzponu do letališča Mende nekajkrat navil ritem, a se je Danec ves čas zanesljivo držal njegovega kolesa. So pa že na začetku klanca hitro odpadli Vingegaardovi pomočniki, zaradi česar je bil na zadnjem vzponu osamljen.

Vseeno pa Pogačar, dvakratni zmagovalec Toura, kasneje ni tako eksplozivno napadal Danca, tudi v kasnejšem sprintu do črte pa si ni ustvaril razlike.

Profimedia

V nedeljo bo na sporedu še ena tranzicijska etapa proti Pirenejem, ki se bo začela v Rodezu in končala v Carcassonnu (202,5 km).

Trasa bo precej manj razgibana kot danes, bržčas pa bo znova namenjena ubežnikom, v kolikor ekipi z rumeno majico ne bodo na pomoč priskočila moštva sprinterjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord