12. 3. 2023, 20:45 | Vir: STA

Slovenski rokometaši po dveh zmagah nad Črnogorci že med evropsko elito v Nemčiji

Twitter/rzs_si

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v tem tednu dvakrat premagali najmočnejše skupinske tekmece iz Črne gore.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 v Kopru premagala Črno goro s 37:30 (18:16). Slovenija si je po četrti zmagi v skupini 7 že zagotovila nastop na zaključnem turnirju stare celine med 10. in 24. januarjem prihodnje leto v Nemčiji.

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v tem tednu dvakrat premagali najmočnejše skupinske tekmece iz Črne gore. Po četrtkovi zmagi v Podgorici z 32:29 so jim rokometno mero vzeli še na obračunu na Obali.

Slovenija je v jesenskih kvalifikacijah najprej v Mariboru premagala BiH z 28:20, nato pa v Prištini še Kosovo z 29:24. Spomladi jo čakata še dve tekmi, najprej se bo 27. aprila v Cazinu pomerila z BiH, tri dni kasneje pa bo v Velenju gostila Kosovo. Slovenija je na štirih tekmah zbrala vseh osem točk, Črna gora in BiH po štiri, Kosovo pa je brez njih.

V slovenski izbrani vrsti je bil na tekmi v koprski Bonifiki najbolj učinkovit Blaž Janc z desetimi goli, Domen Makuc je prispeval šest zadetkov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.