N. V. | 24. 10. 2022, 17:20

Šokantno: vrhunska slovenska smučarka končala kariero

Instagram/Meta Hrovat

"Odločitev, ki sem jo sprejela je bila zagotovo ena težjih v mojem življenju," je dejala in nas pustila odprtih ust.

Najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih let Meta Hrovat, ki je marca dopolnila 24 let, je ob odprtju nove sezone svetovnega pokala dodobra presenetila z nenadno naznanitvijo konca tekmovalne kariere.

"Prišla sem do točke v mojem življenju, ko športu nisem več pripravljena posvetiti sebe v tolikšni meri, da bi lahko dosegala rezultate, ki bi si jih želela, kar pa je meni osebno še nekoliko težje sprejeti pa je, da sem izgubila tisto iskrico v očeh in željo, ki me je gnala po začrtani poti celotno kariero," je na Instagramu pojasnila svojo odločitev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metaahrovat)

Ali je za konec kariere kriva poškodba?

"Odločitev, ki sem jo sprejela je bila zagotovo ena težjih v mojem življenju, neizmerno vesela sem, da to odločitev sprejemam dokaj zdrava (koleno mi še vedno dela nekaj preglavic, a vse se bo uredilo)," je pojasnila, da izvor njene odločitve niso zdrastvene težave. Spomnimo, marca je v drugi vožnji veleslaloma v Lenzerheideju padla in se poškodovala.

"Nimam pojma kaj me čaka v življenju, ampak sigurna sem, da se odpravljam na novo dogodivščino," je dejala optimistično in pogrela naša zlomljena srca.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.