P.M. | 15. 7. 2023, 20:01

Tuji športni urednik: "Jezen sem, Pogačarja so zaustavili motoristi" (VIDEO)

Profimedia

Zgodilo se je na zadnjem vzponu, kolesarji so se zaradi navijačev tudi drugače stežka prebijali po ozkih cestah.

Col de Jeux Plane, zadnji vzpon dneva, je poleg točk za pikčasto majico ponujal tudi bonifikacijske sekunde za najboljše tri. Prav na zadnjem in najbolj pomembnem sprintu pa sta Tadeju Pogačarju ponagajala medijska motorista - snemalca, kar je omogočilo njegovemu danskemu tekmecu Jonasu Vingegaardu, da je na vrhu pridobil tri sekunde.

Profimedia

Pongi je v lovu na zelo pomembne sekunde poskusil še enkrat, a je bil primoran svojo akcijo zaradi motoristov dokončno prekiniti. Takole je po dirki sam komentiral dogajanje za nacionalno televizijo: "Dva motorista pred mano nista imela pravega pospeška, zato sem moral prekiniti napad. Ostala mi je kislina v nogah, to je bil zame zaključek tega klanca. A če potegnem črto, je za mano res super dan."

Dogajanje med zadnjim vzponom je ogorčeno komentiral tudi športni urednik Jack Rathborn, ki je na Twitterju zapisal, da je bila "današnja etapa ena boljših, a je jezen zaradi tega, ker so Pogačarja zablokirali motoristi."

"To je nekaj najhujšega in se nikoli ne bi smelo zgoditi, cesto bi morali imeti kolesarji, ne pa motoristi," je bila jasna ena od komentatork njegove objave.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord