5. 5. 2022, 10:04 | Vir: STA

Stavniška afera na vidiku: nerealen rezultat rokometne tekme

Facebook/ŽRK Temerin

Tekmo rokometašic prve lige Vojvodine preiskujejo tudi policisti. 

Rokometna zveza Srbije je sporočila, da je sprožila preiskavo o izidu tekme med rokometašicami Temerina in Ravangrada, ki se je končala z rezultatom 86:15

"Imeli smo nujni sestanek vodstva in nacionalnega pooblaščenca za varnost s predstavniki Rokometne zveze Vojvodine o izidu dveh tekem 20. kroga prve lige za ženske med Temerinom in Ravangradom, ki se je končala s 86:15, in Mokrinom in Rumo, ki se je končala z rezultatom 18:47," je sporočilo srbske rokometne zveze.

Temerin in Ruma se borita za vstop v drugi rang tekmovanja, enako število točk na razpredelnici pa bi pomenilo, da bi o prvaku odločala razlika v golih med tema dvema ekipama.

Poglejte si posnetek tekme med Temerinom in Ravangradom in presodite sami, če je bila tekma "prodana".

Sum kršitve integritete

Na podlagi zahteve direktorja tekmovanja se je vodstvo vojvodinske rokometne zveze obrnilo na krovno nacionalno rokometno zvezo in posredovalo zbrano gradivo glede suma kršitve integritete in pravilnosti tekmovanja ter s tem ugleda Rokometne zveze Vojvodine, Srbske rokometne zveze in rokometa nasploh, so zapisali.

Ob tem so sporočili, da so na podlagi vseh okoliščin, predstavljenih na sestanku, sprejeli odločitev o vložitvi kazenske ovadbe pri pristojnem teritorialnem organu ministrstva za notranje zadeve in srbskem državnem tožilstvu z namenom ugotoviti morebitno odgovornost in krivdo.

Kot so še zapisali, se v rokometnih zvezah Srbije ter Vojvodine ob spoštovanju pravil in načel športa in fair playa,"brezkompromisno zavzemajo za športno in tekmovalno delovanje vseh strani, ki so vključene v delo, izvedbo in sodelovanje na rokometnih tekmovanjih".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.