N. V. | 28. 6. 2023, 14:39

Dosmrtno suspendirana teniška igralka pojasnila svojo plat zgodbe: "Sem nedolžna"

Profimedia/Stanko Gruden/STA/fotomontaža

Slovensko teniško igralko so obtožili, da je namerno izgubljala tekme zato, da bi pridobila denar od stav.

Mednarodna agencija za teniško integriteto (ITIA) je iz tekmovalnega profesionalnega tenisa dosmrtno izključila slovensko teniško igralko Nastjo Kolar. Kazen se nanaša na večkratne kršitve teniškega protikorupcijskega programa.

Dokazali so prirejanje izidov oziroma poteka dvobojev, prepovedano sodelovanje pri stavahnedovoljeno sporočanje informacij v živo ter neprijavljanje s stavami povezanih stikov. Naložili so ji 160.000 evrov kazni, a te ne bo plačala, pravi: "Da, morala bi plačati, ampak le, če bi se še kdaj vrnila v tenis. To plačilo bi bilo potem moja vstopnica nazaj v tekmovalni tenis. Po operaciji kolena – opravila sem jo decembra – pa tako ali tako nisem nameravala več igrati resno."

Pravi, da je nedolžna

Kolarjeva se je odzvala na obtožbe in spregovorila o njeni resnici. Pravi, da se ji je zgodila nemarna krivica. Trdi, da je pred sodnike Mednarodne agencije za teniško integriteto privedla dvanajst prič, vse pa so poskušale dokazati nedolžnost naše tenisačice: "Niso imeli niti enega dokaza o mojih krivih dejanjih. Ko se odločijo, da si kriv, ti niti dokazi ne pomagajo. Njihova beseda proti tvoji."

Sodniki so ji očitali, da je namerno izgubljala tekme zato, da bi pridobila denar od stav.

Dosmrtni suspenz si je zaslužila zaradi poročanja informacij v živo. Razlaga, da so ji preverili telefon: "Supervizor me je vzel na piko, češ da ob igrišču pretirano uporabljam telefon. Kot da na igrišču nihče ne potegne telefona iz svoje teniške torbe … Našli so stvari, za katere so trdili, da so zadosten razlog za suspenz."

Na telefonu so našli račun digitalne denarnice Skrill: "Spletno kartico prijatelja sem uporabljala za nakup letalskih vozovnic, on pa za spletne stave in igre na srečo. Mednarodna agencija za teniško integriteto je tožila, češ da je to moja aplikacija, prek katere so bile vplačane stave. Kolega je prišel pričat zame, da je te zadeve vplačeval in račun uporabljal za transakcije, Mednarodna agencija za teniško integriteto ni na telefonu našla niti enega sumljivega pogovora s tem prijateljem, naj vplača name, jaz pa bom tekmo ali igro namerno izgubila."

Kaj bo počela zdaj?

Tenisa več ne bo igrala, je povedala za Sportklub. Zaradi poškodbe je že nekaj časa razmišljala o koncu kariere, obtožbe Mednarodne agencije za teniško integriteto pa so sodu izbile dno: "Tenis se mi je zagnusil."

Kaj bo torej počela? Trenutno je na morju, zaupala pa je, da jo zanima odprtje lokala

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol