22. 1. 2023, 17:06 | Vir: STA

Suverena zmaga za slovo od svetovnega prvenstva

Twitter/rzs_si

Končna uvrstitev slovenskih rokometašev na letošnjem svetovnem prvenstvu bo znana po ponedeljkovih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svoji zadnji tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem v Krakovu premagala Črno goro z 31:23 (15:8).

Slovenski rokometaši so vse dvome o zmagi nad Črnogorci, ki so jih lani presenetili na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ter jim preprečili nastop v drugem delu tekmovanja, razrešili v prvi polovici tekme, ko so si priigrali sedem golov prednosti. V nadaljevanju so imeli popoln nadzor nad tekmeci ter na svoj račun vpisali četrto zmago na letošnjem turnirju.

V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah s šestimi goli, Domen Novak je prispeval pet zadetkov.

Izbranci Uroša Zormana so v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s 33:19 in Poljake z 32:23 ter izgubili proti Francozom z 31:35. V glavnem delu tekmovanja v Krakovu so dosegli dve zmagi, Irance so ukanili z 38:21, Črnogorce pa z 31:23. Po porazu proti Špancem s 26:31 so osvojili tretje mesto v skupini 1. V četrtfinale so se uvrstili Španci in Francozi.

Končna uvrstitev slovenskih rokometašev na letošnjem svetovnem prvenstvu bo znana po ponedeljkovih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju. Uvrstitev med prvih deset jim prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Parizu 2024.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.