24. 5. 2022, 09:14

Svetovni prvak v formuli 1 s skuterjem lovil tatove

Profimedia

Rop se je zgodil v središču Barcelone pred hotelom, v katerem je bival voznik Aston Martina med dirko za Veliko nagrado Barcelone pretekli konec tedna.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Nemec Sebastian Vettel je bil žrtev ropa v Barceloni, po katerem je na skuterju lovil tatove.

Policija je potrdila, da štirikratni svetovni prvak v napadu ni bil poškodovan, a so mu roparji iz avtomobila ukradli nahrbtnik. 

Španski mediji navajajo, da je Vettel v svojem avtomobilu pustil odprto okno, ki so ga goljufi izkoristili, da so mu ukradli nahrbtnik.

Aston Martin je na Twitter zapisal: "Torba, ki je pripadala Sebastianu, je bila danes zjutraj ukradena v Barceloni. Poskušal jo je najti s svojim iPhoneom, da bi sledil svojim slušalkam, ki so bile v njegovi torbi; ko pa je izsledil slušalke, so ji tatovi že odvrgli in zato ni mogel najti svoje ukradene torbe."

Ugotovil lokacijo ukradenih stvari

Je pa Nemec začel loviti roparje na električnem skuterju, potem ko mu je prek slušalk, ki so bile v njem, uspelo ugotoviti lokacijo ukradenega nahrbtnika.

Slušalke je našel zavržene. Domneva se, da so roparji spoznali, da jih je mogoče izslediti. Lokalni mediji poročajo, da je policija začela preiskavo, potem ko je Vettel prijavil zločin.

Nemec je v nedeljo na VN Španije osvojil 11. mesto, trenutno pa je 14. v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol