4. 11. 2023, 14:59 | Vir: STA

Se lahko med Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom razvije zgodovinsko rivalstvo?

Profimedia

Najboljši kolesar na svetu je prepričan, da bosta z Dancem v prihodnjih letih še naprej ustvarjala šov.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je med obiskom Japonske, kjer bo v nedeljo sodeloval v promocijskem kriteriju po Saitami, izrazil upanje, da bi lahko njegov dvoboj z Dancem Jonasom Vingegaardom z dirke po Franciji prerasel v enega največjih v zgodovini kolesarstva.

Profimedia

"Vesel sem, da lahko tekmujem proti takšnemu tekmecu, s katerim imava izredno medsebojno spoštovanje," je dejal. "Mislim, da bova še ustvarjala 'šov' v prihodnjih letih," je napovedal zmagovalec dirke po Franciji leta 2020 in 2021, ki je v zadnjih dveh sezonah na največji dirki na svetu moral priznat premoč Dancu.

Prvi na svetovni lestvici

Letos se je 25-letnik Toura udeležil po večtedenskem okrevanju po zlomu zapestja na dirki Liege-Bastogne-Liege. Kljub daljši odsotnosti je bil v Franciji dolgo v tekmi za skupno zmago, tudi sicer pa je v sezoni zabeležil kar 17 zmag in ostal prvi na svetovni lestvici.

Profimedia

"Vsekakor je to bila ena najbolj norih sezon," je ocenil Pogačar, ki je letos že tretjič v vrsti slavil na dirki po Lombardiji. Med večje letošnje zmage sodijo tudi dirka po Flandriji, Lombardiji, Pariz-Nici, valonska puščica in dirka Amstel Gold.

Se obeta zgodovinsko rivalstvo?

Pogačar si v prihodnosti obeta še dolgo rivalstvo z Vingegaardom, ki bi lahko presegel zgolj Tour. "Najino rivalstvo za zdaj temelji zgolj na dirki po Franciji, ampak mislim, da bi se lahko v prihodnje srečala tudi na drugih dirkah in razvila rivalstvo za zgodovino," je dodal.

Profimedia

Slovenec bo v nedeljo skupaj z nekdanjima zmagovalcema Toura, Britancem Chrisom Froomom in Kolumbijcem Eganom Bernalom ter zmagovalcem letošnje Vuelte Američanom Seppom Kussom nastopil na kriteriju po Saitami, ki je namenjen promociji Toura na Japonskem. Med udeleženci dirke bo tudi legendarni slovaški kolesar Peter Sagan.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord