6. 7. 2022, 15:12 | Vir: Sportklub

Tadej Pogačar se je sijajno odzval na provokacijo Rogličevega kolega

Profimedia

Na Dirki po Franciji se boj med ekipama Emiratov Tadeja Pogačarja in Jumba Visme Primoža Rogliča razplamtel.

Zadnjo etapo je v velikem slogu dobil ekipni kolega Primoža Rogliča, Belgijec Wout van Aert, ki ostaja v rumeni majici, mnogi kolesarski strokovnjaki pa se sprašujejo, ali je taktika nizozemske ekipe prava.

Med vrsticami se je na to v kratkem klepetu z včerajšnjim zmagovalcem odzval tudi prvi favorit dirke vseh dirk Tadej Pogačar.

Van Aert je dokazal, da je kljub nedavni poškodbi kolena v izvrstni formi, na zadnjem klancu pred ciljem se je otresel vseh zasledovalcev – kot zadnja je za sabo pustil ekipnega kolega Jonasa Vingegaarda in Adama Yatesa (Ineos) in se odpeljal proti veliki zmagi.

Tadej Pogačar si je skupaj s svojo ekipo na etapi privoščil napako. Kolesarji Emiratov so pred začetkom zadnjega vzpona preveč zaostali. 

Po dirki se je Pogačar zapletel tudi v kratek klepet z Belgijcem. Ta ga je malce provokativno vprašal, če je bil presenečen nad silovitim napadom Jumba Visme na zadnjem vzponu. “Malce,” je odvrnil šampion iz Klanca pri Komendi in v smehu dodal: “Še dobro, da si za sabo pustil tudi člane svoje ekipe. Imel sem srečo.”

S tem se je sijajno odzval na dejstvo, da niti Primož Roglič niti Jonas Vingegaard, glavna Pogačarjeva konkurenta za skupno zmago na Touru, z včerajšnjo akcijo nizozemske ekipe nista pridobila ničesar.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord