27. 5. 2022, 16:11 | Vir: STA

Tim Gajser v Španiji spet v pogonu: kako je bolezen vplivala nanj?

Profimedia

Konec tedna motokrosiste čaka nova preizkušnja svetovnega prvenstva. 

V Španiji bo vodilni v seštevku elitnega razreda MXGP Tim Gajser po prestani bolezni spet skušal napasti s polno močjo.

Da je Gajser na prejšnji dirki na Sardiniji osvojil sedmo mesto in prvič v sezoni ostal brez zmagovalnih stopničk, je precej prispevala tudi bolezen, saj je bil Gajser na dirki povsem izčrpan in ni mogel slediti ritmu tekmecev.

V seštevku obeh voženj je zasedel sedmo mesto, tako da je po šestih zmagah in enem drugem mestu v sezoni 2022 prvič ostal brez zmagovalnega odra. A slabša dirka na Sardiniji ni imela posledic v seštevku sezone; najbližja tekmeca, Francoz Maxime Renaux in Švicar Jeremy Seewer, sta namreč dobila le nekaj točk več, tako da je Gajser ostal trdno na prvem mestu s 367 točkami, Renaux jih ima 288, Seewer pa 264.

"Dobrodošli na dirki MXGP v Španiji," so na uradni strani MXGP zapisali na Twitterju.

Nova priložnost za dokazovanje

Zdaj ga čaka preizkušnja na obrobju Madrida. Gajser pravi, da je bolezen pozabljena in da bo v Španiji spet napadel najvišja mesta.

"Zadnja dirka na Sardiniji je bila res težka. Nisem se dobro počutil, na tako zahtevni podlagi in pri visokih temperaturah sem vozil samo za preživetje. A zdaj je to za mano in osredotočam se samo na Španijo in na raven, na kateri običajno tekmujem. V SP mi gre dobro, kar je seveda spodbudna novica, zdaj pa bi rad spet užival," je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.