27. 5. 2022, 16:11 | Vir: STA

Tim Gajser v Španiji spet v pogonu: kako je bolezen vplivala nanj?

Profimedia

Konec tedna motokrosiste čaka nova preizkušnja svetovnega prvenstva. 

V Španiji bo vodilni v seštevku elitnega razreda MXGP Tim Gajser po prestani bolezni spet skušal napasti s polno močjo.

Da je Gajser na prejšnji dirki na Sardiniji osvojil sedmo mesto in prvič v sezoni ostal brez zmagovalnih stopničk, je precej prispevala tudi bolezen, saj je bil Gajser na dirki povsem izčrpan in ni mogel slediti ritmu tekmecev.

V seštevku obeh voženj je zasedel sedmo mesto, tako da je po šestih zmagah in enem drugem mestu v sezoni 2022 prvič ostal brez zmagovalnega odra. A slabša dirka na Sardiniji ni imela posledic v seštevku sezone; najbližja tekmeca, Francoz Maxime Renaux in Švicar Jeremy Seewer, sta namreč dobila le nekaj točk več, tako da je Gajser ostal trdno na prvem mestu s 367 točkami, Renaux jih ima 288, Seewer pa 264.

"Dobrodošli na dirki MXGP v Španiji," so na uradni strani MXGP zapisali na Twitterju.

Nova priložnost za dokazovanje

Zdaj ga čaka preizkušnja na obrobju Madrida. Gajser pravi, da je bolezen pozabljena in da bo v Španiji spet napadel najvišja mesta.

"Zadnja dirka na Sardiniji je bila res težka. Nisem se dobro počutil, na tako zahtevni podlagi in pri visokih temperaturah sem vozil samo za preživetje. A zdaj je to za mano in osredotočam se samo na Španijo in na raven, na kateri običajno tekmujem. V SP mi gre dobro, kar je seveda spodbudna novica, zdaj pa bi rad spet užival," je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec