Š. T. | 2. 2. 2023, 10:50

Tom Brady se je upokojil drugič: tokrat zatrjuje, da ne bo prelomil obljube

Tom Brady

Profimedia

Legenda ameriškega nogometa je sporočil, da se tokrat zares in uradno poslavlja od tekmovalne kariere.

Tom Brady je eden najbolj prepoznavnih in karizmatičnih igralcev ameriškega nogometa v zgodovini lige NFL. Seveda je bil tudi rezultatsko eden najuspešnejših, danes pa je na Twitterju sporočil, da se nepreklicno poslavlja od aktivne športne kariere.

Lani je Američan, ki je bil poročen s slovito manekenko Gisele Bündchen, namreč dvignil veliko prahu, ko je po koncu sezone sporočil, da bo zaključil aktivno kariero.

S koncem minule mu je namreč potekla pogodba z moštvom Tampa Bay Buccaneers, toda Brady je pojedel nekaj zarečenega kruha in se je nato po premisleku vseeno odločil, da bo vseeno igral (vsaj) še eno sezono za Tampo.

Pred tem je 45-letni podajalec dolga leta igral za ekipo New England Patriots, v karieri pa je osvojil sedem naslovov prvaka. Pogodba mu je zdaj potekla, po premisleku se je odločil, da več ne bo igral.

"Prešel bom direktno k stvari. Upokojil se bom, tokrat dokončno. Lani je bila to velika stvar, danes sem se zbudil in se odločil, da vam to sporočim. Samo enkrat je tista prava čustvena upokojitev, to je bilo lani. Zato hvala mojim prijateljem, družini, soigralcem, tekmecem, preveč je vseh, ki so na tem seznamu. Lahko bi še dolgo nadaljeval. Hvala, ker ste mi pomagali, da sem živel sanje. Ničesar ne bi spremenil. Rad vas imam," je povedal v objavljeni izjavi.

Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ