28. 4. 2022, 18:29

Trenerka zlorabljala kobilo

Profimedia

50-letna trenerka in njena kobila Be Flexi sta bili 5. januarja testirani po zmagi na dirki v mestu na severnem otoku Nove Zelandije. 

Trenerki Rachelle Lockett in njeni kobili so prepovedali dirkanje, potem ko sta bili obe pozitivni zaradi prisotnosti metamfetamina v telesu. Za zmago na dirki je trenrka prejela skoraj 6.500 evrov.

Potem, ko so kobili Be Flexi odvzeli bris, so rezultati pokazali, da je ┼żival imela v telesu metamfetamin. Rachelle so nato vzeli vzorce urina in lasnih me┼íi─Źkov in rezultati so pokazali, da sta bili obe pozitivni na prepovedano drogo. V tovornjaku za konje, s katerim so preva┼żali ┼ítiriletno kobilo, so prav tako na┼íli sledi prvovrstne droge.┬á

Nima razlage, zakaj in kako je droga prišla v njeno kobilo

V za─Źetku tega meseca se je odbor za zagotavljanje integritete dirk sestal, da bi razmislil o kazni za Lockettovo, ki je priznala dve kr┼íitvi dirkalnih pravil.

Vodja odbora Neil Grimstone je odboru povedal, da dejstvo, da je Lockettova zavajala preiskovalce glede obsega njene uporabe drog, ni olaj┼íevalna okoli┼í─Źina. "Priznala je, da je drogo uporabljala le zelo ob─Źasno, medtem ko je vzorec las, ki ga je predlo┼żila, pokazal zgodovino zlorabe metamfetamina tudi v prej┼ínjih mesecih."

Trenerka Rachelle Lockett

Trenerka Rachelle Lockett

Facebook/Racing This Time

Upravi je povedala, da nikoli ni ┼żelela po┼íkodovati ┼żivali, in dejala: "Zame so pogosto ┼żivali veliko bolj prijazne od ljudji." Trenerka je dejala, da so nastale te┼żave zanjo "srce parajo─Źe" in dodala: "─îutim, da sem vse v svojem ┼żivljenju pustila na cedilu."

Lockettova je dobila pomo─Ź za svojo odvisnost. Ta teden je Lockettova prejela triletno diskvalifikacijo odbora za integriteto dirk. Vendar ji bo morda dovoljeno, da ponovno tekmuje, ─Źe ne bo jemala drog 18 mesecev.

Kaj je sploh metamfetamin? 

Je prepovedana droga, ki se tudi uporablja v terapevtske namene. ─îlovek se ob u┼żitju po─Źuti vznesenega, vzburjenega in mo─Źnega. Ima pove─Źano ┼żeljo po pogovarjanju. Kardiovaskularni odziv na metamfetamine se ka┼że v zvi┼íanem krvnem pritisku in motnjah sr─Źnega ritma. Akutnej┼íi odziv vklju─Źuje strah,┬áparanojo,┬áhalucinacije, psihoti─Źno vedenje,┬ádepresijo┬áin iz─Źrpanost.

Spremljajte Metropolitan na dru┼żbenih omre┼żjih Facebook, Instagram in Twitter.