9. 5. 2022, 10:21

Trenja med svetovnim prvakom in njegovim moštvom

Profimedia

Hamiltonov dirkaški inženir Peter Bonnington je pomembno strateško odločitev prepustil vozniku, kar Britancu ni bilo všeč.

Britanski voznik Lewis Hamilton je po uvodni izvedbi VN Miamija kritiziral svojo ekipo Mercedes.

Sedemkratni svetovni prvak namreč med vožnjo za varnostnim avtomobilom ni zamenjal gum, medtem ko jih je zamenjal moštveni kolega George Russell in ga kasneje prehitel.

"V tem scenariju nisem imel pojma, kje je kdo. Potem pa v trenutkih, ko mi ekipa reče 'odločitev je tvoja', nimam informacij, da bi se tako odločil. To je tvoja naloga. Odloči se zame, ker imaš vse podrobnosti, jaz pa ne. Za te stvari zaupam fantom, zdaj pa so to prepustili meni in tega nisem razumel," se je potožil Hamilton in nadaljeval: "Ko ti naložijo takšno odgovornost, potem imam občutek, da je to hazardiranje, in to mi ni všeč," je po dirki povedal Hamilton.

Hamilton in Russell sta imela prvi dvoboj na progi

Spomnimo, Russell je sinoči dirko končal na petem mestu, Hamilton pa na šestem. Manj znani Mercedesov voznik ima po petih dirkah v skupnem seštevku formule 123 točk več.

Tako se je Hamilton poslovil od Miamija in v podpis slike napisal "Se vidimo jutri," kar bi lahko pomenilo, da bo voznik Mercedesa dirkal tudi v prihodnji sezoni.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec