16. 5. 2022, 10:13 | Vir: STA

Znova najboljši: tretja lovorika pokalnih zmagovalcev

Instagram/RZS

Igralci iz Šaleške doline so po dveh sezonah pokalnega premora zaradi pandemije novega koronavirusa v Slovenj Gradcu tako ubranili pokalno lovoriko iz Novega mesta.

Rokometaši velenjskega Gorenja so osvojili prvo mesto na letošnjem zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Slovenj Gradcu. Na finalni tekmi so premagali Urbanscape Loko s 34:31 (14:12). Za velenjsko ekipo je to tretja pokalna lovorika, pred tem so bili najboljši tudi v letih 2003 in 2019.

Na letošnjem sklepnem turnirju v Slovenj Gradcu so najprej v sobotnem "finalu pred finalom" na kolena spravili največje domače tekmece iz Celja z 32:30, v nedeljski najbolj prestižni tekmi pa so bili boljši še od rokometašev iz Škofje Loke s 34:31.

Najkoristnejši igralec dvodnevnega turnirja (MVP) je postal Velenjčan Domen Tajnik, najboljši vratar je postal Dobovčan Alen Husejnović, najboljši strelec pa Škofjeločan Grega Jamnik s 14 goli.

Čeprav so premagali največjega rivala, je bila finalna tekma velik zalogaj

"Vedeli smo, da nas v finalu čaka še zahtevnejša tekma kot v polfinalu proti Celjanom. Čustveno smo bili izčrpani in tudi utrujeni. Pred tekmo in med polčasom smo si govorili, da moramo ostati mirni, če bo v igri prišlo do kakšnih črnih minut, in igrati svojo igro. Pri temu smo vztrajali in to se nam je obrestovalo. V drugem polčasu smo Škofjeločanom nekoliko ušli in prednost zadržali do konca. Zasluženo smo zmagali," je po zmagoslavju dejal najkoristnejši igralec turnirja Domen Tajnik.

"Pohvalil bi vse, ki so bili vpleteni v organizacijo tega dogodka v Slovenj Gradcu. Vzdušje na turnirju je bilo izjemno. Včasih je nevtralen teren lahko presenečenje. Mi smo v finalu pokazali največ, česar smo sposobni in se borili do zadnje sekunde. Vedeli smo, da bi za zmago morali Gorenje Velenje pustiti pod mejo 28 doseženih zadetkov, kar nam kljub trudu ni uspelo. Velenjčani so zasluženo zmagali. Za nas je ta dosežek zgodovinski. Na obeh tekmah smo pokazali, da se na finalni turnir nismo uvrstili kar tako," je dodal najboljši strelec turnirja Jamnik.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel