25. 4. 2022, 12:45 | Vir: STA

Ukrajinski zvezdnik Vladimir Kličko znova v ring: je vojna vplivala nanj?

Profimedia

Želi samo postaviti rekord in postati najstarejši boksar v zgodovini, ki bi se boril za naslov svetovnega prvaka, ali je v ozadju večja motivacija?

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, Ukrajinec Vladimir Kličko, razmišlja o vrnitvi v boksarski ring. Dva dni po napovedi britanskega svetovnega prvaka Tysona Furyja, da končuje športno pot, je 46-letni Kličko napovedal, da bo poskusil z vrnitvijo.

"Zakaj pa ne, če bom v dobri formi. Morda bom uresničil te sanje, da podrem rekord Georga Foremana. Vsekakor me zelo motivira, ko vsako jutro vstanem in se ukvarjam s športom," je dejal Ukrajinec.

Ideja pa ni nova, saj je Kličko že pred leti dejal, da bi bil tudi zanj izziv zrušiti rekord Foremana in postati najstarejši boksar v zgodovini, ki bi se boril za naslov svetovnega prvaka.

Foreman je bil star 45 let, devet mesecev in 25 dni, ko je premagal 18 let mlajšega rojaka Michaela Moorerja in osvojil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBF in IBF.

Ukrajinec je zdaj trenutno v Kijevu v ukrajinski vojni, kjer podpira brata Vitalija, ki je župan Kijeva.

Pred vrnitvijo v ring pa je Klička že pred dvema letoma posvaril kar Foreman sam. "Zakaj bi še enkrat boksal. Če denar res nujno potrebuje, naj poskusi. Če pa je finančno vse v redu, mu tega ne bi svetoval."

Ukrajinec je svojo boksarsko pot sklenil leta 2017. Na 69 profesionalnih dvobojih je slavil 64 zmag. Na koncu pa so bili prav porazi razlog za slovo, ko sta ga ugnala že omenjeni Fury in njegov rojak Anthony Joshua.

Tako je pred zadnjim dvobojem Tysona Furyja pozdravil publiko in jih spomnil na vojno, ki poteka v njegovi rodni Ukrajini. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.