4. 10. 2022, 22:24 | Vir: STA

Umrl oče, ki je na olimpijskih igrah tekel s poškodovanim sinom

Profimedia/fotomontaža

Posnetek je postal eden najbolj gledanih v zgodovini te globalne športne prireditve. Poglejte ga tudi vi!

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sporočil, da je v 81. letu umrl Jim Redmond, ki je leta 1992 na olimpijskih igrah v Barceloni s pomočjo svojemu poškodovanemu sinu poskrbel za enega najbolj navdihujočih dogodkov v zgodovini iger.

Na igrah pred 30 leti je britanski tekač Derek Redmond nastopil v polfinalu teka na 400 metrov. Po 250 metrih je nenadoma zastal, se prijel za stegensko mišico in potem v hudih bolečinah skušal šepajoč nadaljevati tekmo. Po nekaj deset metrih pa je stezo pritekel njegov oče Jim, se otresel varnostnikov, objel sina in mu pomagal, da je kljub poškodbi in v solzah prečkal ciljno črto.

Mok je danes ob smrti Jima Redmonda izrazil sožalje Dereku in zapisal, da sta oče in sin skupaj poskrbela za enega najbolj navdihujočih trenutkov v olimpijski zgodovini. 

Derek Redmond je pred desetletjem v pogovoru za BBC povedal, da ga je oče sprva skušal prepričati, naj odstopi, saj da mu ni treba ničesar dokazovati. "A sem mu rekel, da bom tekmo končal. Odvrnil je, da bova potem to naredila skupaj," je dejal atlet.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.