20. 6. 2022, 08:47 | Vir: STA

Urška Žolnir stopa po novi ambiciozni poti

Twitter/Val 202

Z ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa se je tudi v judu nabrala vrsta težav, a jo za nove uspehe ne skrbi. Kaj jo čaka na novi poti?

Urška Žolnir, olimpijska prvakinja iz Londona 2012, se s tem dejavno vključuje v športno politiko evropskega juda, predvsem v tekmovalni del, propozicije tekmovanj in sooblikovanje koledarjev.

"Dolgo sem bila aktivna, tudi moj otrok je že zelo rad na blazinah in tudi sama se vračam. Rada imam judo, stara sem 40 let in ne vem, zakaj bi zdaj vse to gledala z razdalje, če sem lahko del tega," je odločitev o kandidaturi pojasnila Žolnirjeva in dodala, da se je za novo funkcijo odločila po pogovoru v družini.

Kot še pravi, bo svoje naloge lahko opredelila v bližnji prihodnosti, po novih sestankih, saj je evropski judo konec tedna dobil novo vodstvo, zato se naloge in vloge še delijo, več pa bo znano v kratkem.

Za tekmovalce je treba skrbeti na najboljši možen način

A v vlogi športne direktorice se vidi predvsem kot vezni člen med organizatorji tekmovanj in tekmovalci, za katere je treba poskrbeti na najboljši možen način. "Sproti je treba ocenjevati, kaj je bilo dobro in kaj je treba popraviti. Ena ključnih nalog je tudi razvoj evropskega juda, da bo na svetovnih prvenstvih lahko posegal po čim več odličjih."

Medtem pa se Žolnirjeva dejavno že ukvarja tudi s problematiko slovenskega juda, saj je lani postala podpredsednica zveze. Z epidemijo covida-19 se je tudi v judu nabrala vrsta težav, a jo za nove uspehe ne skrbi: "Tekmovalci delajo dobro. Trud je velik, velika sta tudi volja in želja in tako bo prišel tudi uspeh."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord