11. 4. 2022, 17:17 | Vir: STA

Uspel ji je redek podvig: pri 16 letih se bo upokojila

Profimedia

Za slovo od kariere, ki jo je ponesla med vrhunske športnice, se je odločila zato, ker je že izpolnila vse zadane cilje. Kaj bo mladoletnica odslej počela?

Ameriška umetnostna drsalka Alysa Liu, ki je pri 16 letih končala kariero, je svojo odločitev sporočila kar prek Instagrama. "Resnično nisem verjela, da bom dosegla toliko, kot sem. Presrečna sem," je zapisala ob fotografiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alysa (@alysaxliu)

V svoji karieri je dosegla bron z zadnjega svetovnega prvenstva in končala sedma na olimpijskih igrah. Natančnega razloga za svojo odločitev sicer ni navedla, je pa dejala, da je v 11 letih ukvarjanja s tem športom že izpolnila vse cilje in da se bo zdaj v življenju posvetila drugim rečem, poroča AFP.

"Drsati sem začela s petimi letih, v 11 letih na ledu in ob njem se mi je zgodilo marsikaj norega. Tako dobrega kot slabega," je na Instagramu zapisala Liujeva, ki se je v zgodovino zapisala leta 2019, ko je s 13 leti postala ameriška prvakinja, pri tem pa izvedla trojni aksel, kar je pri drsalkah redek podvig.

Posvetila se bo družini in prijateljem

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Montpellieru je ZDA priborila prvo kolajno po letu 2016, premagali sta jo le Japonka Kaori Sakamoto in Belgijka Loena Hendrickx.

"Nikoli si nisem mislila, da bom dosegla toliko, kot sem. Ne samo v rezultatskem smislu. Pridobila sem ogromno poznanstev, prijateljstev in spominov, kar mi največ pomeni," je nad svojo športno potjo navdušena drsalka, ki je bila dolgo časa premlada za mednarodna tekmovanja v članski kategoriji, a so jo vseeno uvrstili v olimpijsko ekipo.

Kot je še sporočila svojih sledilcem na Instagramu, bo sedaj, ko se je upokojila, več časa posvetila prijateljem in družini ter študiju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.