7. 10. 2023, 23:05 | Vir: STA

Učinek novega trenerja: Šimundža za Mariborčane odprl novo poglavje

Facebook/NK Maribor

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu zaigrali z Muro.

Ante Šimundža je očitno uspel hitro preporoditi nogometaše Maribora. Vijoličasti so v 12. krogu Prve lige pred 4500 gledalci v Ljudskem vrtu odpravili Muro s 3:1 in si po dolgem času prislužili aplavz. Šimundža sicer ni veliko posegal v ekipo, namesto kaznovanega Marka Božića je začel El Hilel Soudani, namesto Marina Laušića pa Andraž Žinič.

V kadru je bil spet tudi Josip Iličić, ki ga je prejšnji strateg Damir Krznar postavil "na hladno", ter je igral od 65. minute. Takrat je Maribor že vodil s končnih 3:1 in tako popravil vtis z zadnjih tekem, saj je pred tem imel štiri poraze na petih obračunih. Zdaj je četrti na lestvici, Mura pa šesta.

Mura je tekmo začela konkretneje, Ažbe Jug je v prvih 14 minutah moral trikrat posredovati, najbolj resno prav v 14. minuti po strelu z glavo Borne Prolete. Maribor, ki zaradi poškodb ni mogel računati na Martina Milca, Arnela Jakupovića, Gregorja Sikoška, Aljaža Antolina, Xhuliana Skuko, je sicer imel terensko pobudo z visokim pritiskom v prvih 15 minutah.

Po dobrih 20 minutah so se Mariborčani spet začeli odločneje pomikati proti tekmečevemu kazenskemu prostoru, v 30. minuti pa so izvedli lepo akcijo za vodstvo. Sven Šoštarič Karič je podal diagonalno do Soudanija, ta je žogo oddal Marcelu Lorberju, ki jo je nato vrnil v osrčje kazenskega prostora, od koder je zadel Jan Repas.

Vsega dve minuti pozneje pa so Sobočani vrnili, ko je Dardan Shabanhaxhaj po levi strani pretekel skoraj celo igrišče in na koncu prodrl v kazenski prostor, od koder je matiral Juga za 1:1 in svoj peti gol sezone. V 39. minuti je imel Soudani novo priložnost za Maribor, vendar je njegov strel z glavo obranil Klemen Mihelak, v zadnjih sekundah polčasa pa je le dosegel svoj slovenski prvoligaški prvenec, ko je prišel do žoge v kazenskem prostoru in iz bližine matiral Murinega vratarja.

V 50. minuti je Mihelak z dobro obrambo preprečil novo veselje Repasu, odbito žogo pa je Erico Castro poslal v zunanji del mreže. Je bil pa zato natančnejši Lorber v 52. minuti, ko je po Repasovi podaji zadel z roba kazenskega prostora. V 58. minuti je nekoliko zagrozila tudi Mura, streljal je Žiga Kous, tako kot tudi v 62. minuti, vendar je bil obakrat premalo natančen.

Pozneje je domača zasedba brez pretresov nadzorovala dogajanje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord