5. 11. 2022, 18:36

Janja Garnbret razkrila, zakaj je tako uspešna

Borut Živulović/Bobo

Je nesporna svetovna kraljica plezalnih sten, ki je pri svojih 23-ih letih že osvojila vse, kar se v plezalnem svetu osvojiti da. Kako ji to uspeva?

Po koncu sezone svetovnega pokala v športnem plezanju so oboževalci v Singapurju na njen podpis čakali po več ur. Tamkajšnji navijači so evforično spremljali vsak njen korak, medtem ko je Netflix posnel dokumentarni film o njej.

Je zlata olimpijka, svetovna zvezdnica ali preprosta Korošica, je bilo eno od osrednjih vprašanj v oddaji Ena na ena, v kateri so tokrat gostili ravno prvo damo ženskega plezalnega športa Janjo Garnbret.

Zakaj je tako dobra?

Njen trener Roman Krajnik pravi, da preprosto zato, ker si upa. Janja pa pravi, da kadarkoli ji mediji ali posamezniki zastavijo to vprašanje, je njen odgovor isti: "Vprašajte mojega trenerja." V tokratnem intervjuju je razkrila: "Delam tako, kot da nisem v svoji karieri še ničesar dosegla."

"Menim tudi, da sem lahko vsako leto boljša. Čaka me še veliko izzivov, vidim še veliko prostora za napredek, čeprav ljudje mislijo, da sem že vse dosegla." 

Garnbretova je povedala, da si želi v prihodnosti kak uspeh ponoviti, čakajo pa jo tudi še olimpijska igre v Parizu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

"Ko plezam, ne slišim ničesar"

Vse dvome, če se pojavijo, odpravi s pogovori s svojim trenerjem, je pojasnila. "Ko pa plezam, sem v nekem svojem svetu, popolnoma sem osredotočena na tisto, po kar pridem."

"Med plezanjem ne slišim ne glasbe ne občinstva, morda včasih le spodbudne besede trenerja, drugega ne. V glavi nimam ničesar, vse je avtomatizem, pri plezanju sledim le svoji intuiciji.” 

O prihodnosti je povedala, da želi premikati meje športa in dokazati, kaj vse se še da. "Mislim, da sem lahko vsako leto boljša, zato veliko trenirama, sploh. kar zadeva psihološki vidik, imam še veliko rezerve."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol