8. 6. 2022, 20:20

Ne zamudite: Grilov 'skate' dan – edinstven dogodek, poln spominov, športa in dobre družbe

Grilo Gang

Bil je vsestranski športnik, vedno družaben, nasmejan, predan družini in svojim strastem. Zato se bo v duhu življenjske filozofije Marka Grilca to soboto, 11. junij 2022, v Kopru zgodil prav poseben dogodek.

'Kot bi to naredil Grilo', odmeva vzklik ob vabilu na Grilo's Skate Day (Grilov 'skate' dan), ki nadaljuje že uveljavljeno serijo dogodkov v spomin na Marka Grilca – Grila, najboljšega slovenskega deskarja v prostem slogu, s katerimi združujejo ljudi vseh generacij v ambientu športa, glasbe, hrane in, predvsem, dobre družbe. 

Po izvrstnih zimskih dogodkih Grilo Memorial in Ride With the Grilos, se bo naslednja aktivnost pripetila kar na domačem terenu. Grilov 'skate' dan se bo v soboto, 11. junija, odvil v skate parku v Kopru, obeta pa se nepozabno druženje z dodatkom navdušujočih skaterskih vragolij. 

Grilo Gang

Grilov skate dan se bo v soboto, 11. junija, pričel ob 14. uri in zaključil ob 19. uri. Dobimo se v skate parku v Kopru. Ideja, kot so jo zapisali organizatorji, je enostavna - pridite in se zabavajte. Dobrodošli vsi, ki bi želeli svoj vikend nadgraditi v športno-zabavno doživetje!

V središču dogajanja bosta dve 'show off' (pokaži kaj znaš) kategoriji, v katerih bodo mojstri uličnega deskanja pokazali ne le impresivne skate trike, ampak tudi neverjetne 'finger skate' trike. Če vas radovednost že draži, kakšni triki to sploh so, vsekakor obiščite Grilov skate dan v Kopru, saj teh mojstrskih vrlin v živo nikakor ne smete zamuditi.

Grilo Gang

Še več atraktivnosti pa se obeta za mlajše obiskovalce, ki bodo lahko svojo divjo domišljijo izražali v skate dizajn kotičku z ustvarjanjem lastnih grafik. Najboljšo grafiko bodo potem organizatorji tudi realizirali s potiskom čisto pravega skejta

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@grilogang)

Marko 'Grilo' Grilc je bil mednarodni ambasador deskanja v prostem slogu, s svojo neverjetno energijo in strastjo do raznolikih športov pa je navduševal tudi na družbenih medijih. A Grilo je bil še veliko več. Kot ga je pred časom opisala njegova žena Nina, je bil Marko ne le vrhunski športnik, ampak tudi inovator, umetnik in mentor številnim mladim. Predvsem pa je bil družinski človek.

Takrat 38-letni Grilo se je 23. novembra 2021 v Söldnu smrtno ponesrečil med ogledom trase za snemanje oglasa. Po nesrečnem padcu je s prsnim košem udaril ob kamen, prekrit s snegom. Tragična nesreča je pretresla športni svet, tudi zato, ker je bila v tistem času Nina noseča s tretjim otrokom. Danes se spomin na Grila ohranja tako, kot bi to tudi sam želel – z energičnimi športno-zabavnimi dogodki, ki jih njegova družinica vestno beleži na Instagramu pod imenom Grilo Gang.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord