14. 5. 2022, 18:12

Valentino Rossi pred ČASTNO prelomnico: poglejte si, kako se mu bodo poklonili

Profimedia

Devetkratni svetovni prvak in legenda MotoGP je v svoji karieri obeležil ne le veliko kariernih prelomnic, temveč tudi osebne prepoznave, ki ga je v širši javnosti zavihtela na sam vrh priljubljenosti. 

Po minuli sezoni se je, kar se tiče motociklizma in razreda motoGP, upokojil legendarni italijanski dirkač Valentino Rossi.  Rossi se je sicer upokojil že lani, trenutno pa nastopa v dirkalni seriji športnih avtomobilov "GT World Challenge Europe" z moštvom Audija.

Kot trdijo mnogi oboževalci in poznavalci motociklizma si je ob upokojitvi zaslužil tega, za kar so se odločili odgovorni pri Dorni, imetniku komercialnih pravic za motociklistični šport dirk za Grand Prix.

Profimedia

Odločili so se, da bodo upokojili njegovo prepoznavno tekmovalno številko 46. To pomeni, da bo ta številka umaknjena iz uporabe v razredu MotoGP

Legendarni Italijan bo lahko spremljal, kako bodo upokojili njegovo številko 46, saj bodo njegovo zmagovalno številko počastili na ciljni ravnini v Mugellu v soboto, tik pred kvalifikacijami razreda motoGP.

Profimedia

Italijanski Doktor, kot ga imenujejo zvesti navijači, je namreč kar 26 uspešnih sezon dirkal s številko 46, bil je tudi sprejet v Hišo slavnih tega športa (motoGP Legends Hall of Fame), ob tem je ustvaril eno najbolj prepoznavnih "vizitk" v svetovnem športu, so zapisali na  uradni spletni strani motoGP. 

Do sedaj so upokojili že nekaj številk, prvič je ta čast je pripadla nekdanjemu ameriškemu dirkaču Kevinu Schwantzu, s številko 34. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol