J. B. | 11. 6. 2023, 18:26

Veličastni Novak Đoković se je z zlatimi črkami vpisal v zgodovino športa

Profimedia

Novak Đoković je v velikem finalu odprtega prvenstva Francije prepričljivo premagal Casperja Ruuda in osvojil še svoj 23. grand slam v karieri. Zdaj je uradno in dokončno najboljši teniški igralec v zgodovini.

Pred polfinalom so ga številni že odpisali, češ da ne bo kos novemu valu nadarjenih teniških igralcev. Toda neuničljivi Novak Đoković je tudi na odprtem prvenstvu Francije dokazal, da je kot vino - starejši je, boljši je. Potem ko je bil v polfinalu boljši od Carlosa Alcaraza, je v velikem finalu v Parizu razbil še Norvežana Casperja Ruuda.

Profimedia

Srb je slavil s 7:6, 6:3, 7:5 in osvojil še svoj 23. grand slam v zgodovini. Novak Đoković ima zdaj enega več od Rafaela Nadala, nihče pa jih nima več od Beograjčana. Najboljšega teniškega igralca vseh časov? Številke ne lažejo ...

Izjemni Beograjčan je na Rolandu Garrosu v sedmem finalu slavil tretjič, potem ko je bil najboljši še v letih 2016 in 2021. Pred sedmimi leti je ugnal Britanca Andyja Murrayja, pred dvema pa po preobratu še Grka Stefanosa Cicipasa.

Že 36-letni Novak Đoković bo po zmagi v Parizu v ponedeljek še dodatno nagrajen - vrnil se bo na prvo mesto lestvice ATP. Đoković bo začel že svoj 388. teden na prvem mestu omenjene lestvice. Zmaga v Franciji bo blagodejno vplivala tudi na njegov bančni račun, organizator mu bo nakazal kar 2,3 milijona evrov! Đoković je letos že osvojil tudi odprto prvenstvo Avstralije in je na dobri poti, da v enem letu slavi na vseh štirih grand slamih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol