J. B./STA | 6. 12. 2022, 11:40

Velik dan za slovensko odbojko: iz pokoja se presenetljivo vrača nekoč najboljša Slovenka Iza Mlakar

Profimedia

Kariero je končala mnogo prezgodaj, zdaj pa je očitno prepričana, da lahko po dolgem premoru vseeno ponudi še veliko.

Nekdaj ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar, ki je maja 2020 presenetljivo končala športno pot, se vrača na parket. Kot so na Instragramu zapisali pri Novi KBM Braniku, se 27-letna Korošica po dveh letih premora vrača v ekipo.

"Bilo mi je v veliko čast, da sem bila na tekmovalni ravni del tega prelepega športa, ki je v vseh pogledih obogatil moje življenje. Spoznala sem veliko ljudi, ki so me zaznamovali v odbojki in osebnem življenju, videla veliko novih krajev, doživela zmage in poraze. Najlepši del vsega je bilo ob sebi imeti družino, ki me je vedno podpirala, in ekipo, ki je vse to doživljala skupaj z mano," je leta 2020 svojo nenadno odločitev pojasnila Mlakarjeva.

Dobrodošla doma

Zdaj se torej vrača, pri njenem novem (starem) klubu pa ne skrivajo zadovoljstva. "Po dveh letih premora bo večkratna najkoristnejša igralka (MVP) državnih prvenstev in dolgoletna reprezentantka Slovenije Iza Mlakar spet oblekla dres Nova KBM Branika in se pridružila Mariborčankam v boju za naslov državnega prvaka!" so zapisali v mariborskem taboru in dodali: "Iza, dobrodošla doma."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OK Nova KBM Branik (@nova_kbm_branik)

V Slovenj Gradcu rojena Mlakarjeva je odbojkarsko kariero začela v OK Prevalje, pred sezono 2012/13 pa se je preselila v Maribor. Tamkajšnji Novi KBM Branik je pomagala do številnih uspehov. Že v prvi sezoni so Mariborčanke osvojile srednjeevropsko ligo in naslov slovenskih prvakinj, skupaj pa so do odhoda Mlakarjeve v svojo vitrino postavile 11 lovorik, pet naslovov državnih prvakinj ter štiri pokalne in dva srednjeevropska naslova.

Najboljša v letih 2017 in 2018

Koroška odbojkarica je v reprezentančnem dresu velik pečat pustila leta 2017, na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila srebrno odličje in dosegla največji uspeh slovenskega ženskega ekipnega reprezentančnega športa. Sama je bila kot najboljša korektorica uvrščena tudi v idealno postavo prvenstva. Slovenski ljubitelji odbojke in stroka so Mlakarjevo izbrali za najboljšo slovensko odbojkarico v letih 2017 in 2018.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.