A. B. | 8. 4. 2022, 14:34

VIDEO: Pogačar BESNO sprejel izgubo stopničk. Poglejte, kaj se je zgodilo

Profimedia

Slovenski kolesarski as je po ciljni ravnini belgijske dirke svojo jezo stresel na drugouvrščenega tekmovalca.  

23-letni Tadej Pogačar po osvojitvi 4. mesta na kolesarski dirki v Belgiji ob koncu sprinta preprosto ni bil več sposoben nadzorovati svoje jeze.

S kolesom je zapeljal do drugouvrščenega, 29-letnega Dylana van Baarleja in po poročanju športnih medijev besno krilil z rokami, z mediji se ni želel pogovarjati, so zapisali na Žurnal24.

Po spletu je zaokrožil tudi videoposnetek novinarja Flobikes Gregorja Browna, ki je uspel ujeti, kako je Pogačar  zapeljal do van Baarleja.


"Takšne stvari se pač zgodijo med sprintom," je želel Nizozemec pojasniti našemu asu, ki pa se še vedno ni pomiril in je jezno gestikuliral proti svojemu rivalu, preden so se med oba kolesarja uspeli postaviti člani njunih ekip ter ju ločiti.

Kako je dogajanje komentiral Pogačar? 

Pogačar se je kasneje sicer pomiril, v izjavah pa pojasnil, da je njegova jeza bolj kot sotekmovalcu bila namenjena samemu sebi. Mladi kolesar se je van Baarleju po Instagramu že opravičil, kot je zaupal belgijskim medijem.

Kot so zapisali na Žurnal24 je bil Pogačar sicer ob Mathieu van der Poelu daleč najmočnejši kolesar na dirki, a ga je njuno taktiziranje v zadnjem kilometru stalo mesta na stopničkah, potem ko sta se od zadaj v boj za zmagovalni oder vključila še van Baarle in Valentin Madouas. Van der Poelu je sicer uspelo zmagati, medtem ko je bil Pogačar preveč zaprt, da bi se lahko boril za zmago.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord