N. V. | 25. 9. 2022, 21:22

VIDEO: Pogačar zabaval občinstvo ob cesti, posnetek pa že postal viralen

Profimedia/Twitter/David Črmelj/fotomontaža

Dan pred tekmo je slovenski kolesarski zvezdnik poskrbel, da se je o njem veliko pisalo na spletu. Navijače je navdušil z vragolijami na kolesu. Poglejte.

Slovenska kolesarska reprezentanca je nastopila na cestni dirki svetovnega prvenstva v avstralskem Wollongongu, smo poročali. Nastop se ni izšel po željah. Tudi najboljša predstavnika Jan Tratnik in Tadej Pogačar sta pristala na 12. in 19. mestu.

So bili na dirko dovolj pripravljeni?

Ne gre pa zanikati, da so se na tekmo naši kolesarji intenzivno pripravljali. Dan pred dirko se je Pogačar odpravil na traso, pri spoznavanju z njo mu je družbo delala zaročenka Urška Žigart.

Pogačar zabaval navijače

Pri tem je Pogačar poskrbel za posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Del dokaj strmega klanca je namreč brez težav prevozil le na zadnjem kolesu in pri tem zabaval zbrane navijače ob cesti.

"Jutri za takšno početje ne bo časa," se je na posnetek, ki ga je objavil novinar Radiotelevizije Slovenija David Črmelj, odzval Pogačar.

Ko je šlo zares, takšnih trikov Pogačar seveda ni izvajal. Je se pa zalomilo pri komunikaciji, smo poročali. "Nismo vedeli, za katero mesto se borimo. Mislil sem, da mogoče dirkamo za 'top 10'. Poskušali smo ujeti tisto skupino z Woutom Van Aertom, a nihče ni vedel, da smo se znašli v boju za kolajne. Nismo niti vedeli, kje je Jan Tratnik, kar naenkrat pa smo ga videli 100 m pred ciljem v zelenem dresu. Na koncu smo ostali praznih rok," je po dirki dejal Pogačar.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ