25. 6. 2022, 09:00

Vrača se zlata olimpijka Janja Garnbret: "Pred vsako tekmo imam tremo, a to je pozitivna trema."

Bobo

Izvrstna slovenska plezalka bo po po dveh polnih mesecih tekmovalnega odmora nastopila na prvi tekmi v težavnosti. Reprezentanca ima zanjo velika pričakovanja, kaj je o tem povedala sama?

V Innsbrucku se je končala letošnja sezona svetovnega pokala v balvanskem plezanju, a se nihče od slovenskih športnih plezalcev ni uvrstil med šest najboljših in se preizkusil v finalu. Katja Debevec in Zan Lovenjak Sudar sta sicer dokazala dobro pripravljenost. A po dveh mesecih premora se zdaj vrača tudi Janja Garnbret. 

Janja je slovenska zlata olimpijska prvakinja in kar šestkratna svetovna prvakinja v športnem plezanju. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

Reprezentanca svoje upe polaga v Janjo 

Kot so zapisali na Planinski zvezi Slovenije (PZS), ima slovenska reprezentanca velika pričakovanja za tekmo v težavnosti, na kateri bo po dvomesečnem premoru nastopila Janja. 

Pojasnila je, da je po tekmi pred dvema mesecema zbolela, zaradi česar se ni počutila pri moči tekmovati: "Po tekmi v Meringenu sem zbolela za koronavirusom. Do konca aprila sem se slabo počutila, a celoten maj in do tekme v Innsbrucku sem lahko normalno trenirala." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

Kot so zapisali na PZS, ve, da se je za izpustitev balvanske sezone odločila pravilno: "Zdaj prihajam s svežo glavo in čistimi mislimi na tekme v težavnosti." 

"Pred vsako tekmo imam tremo, a to je pozitivna trema. V Innsbrucku bo prva tekma v težavnosti in komaj čakam, da preverim, kje sem s svojo formo," je še dodala naša šampionka. 

Na tekmo se je dobro pripravila 

Kot smo lahko zasledili na Instagramu, se Janja na tekmo pripravlja ne glede na to, da je balvansko sezono izpustila. Njeni treningi izkazujejo navihan, a osredotočen način plezanja.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.