M. M. | 9. 8. 2022, 12:43

Vzrok za težave Mateja Mohoriča našli v krvi

Instagram/Matej Mohorič

Lani je zmagal na dveh etapah francoskega Toura, na letošnji tritedenski dirki po Franciji pa mu zmage ni uspelo doseči niti enkrat. 

Zmagovalec letošnje dirke med Milanom in Sanremom Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je Dirko po Franciji odpeljal neprepričljivo in zdaj ima za to tudi razlago. "Krvne preiskave so pokazale, da sem imel asimptomatsko okužbo s covidom in da sem morda imel virus Epstein-Barr," je zapisal.

Virus Epstein-Barr je vzrok za žlezno mrzlico, bolezen, ki jo lahko spremlja velika utrujenost. 

Matej Mohorič je lani zmagal na dveh etapah francoskega Toura, na zadnji francoski pentlji pa ni uspel doseči zmage niti enkrat. Slovenec ni prestal le okužbe s covidom, ampak je morda pred kratkim imel tudi žlezno mrzlico, ki velikokrat poteka brez simptomov in oslabi telo.

Naš kolesar je po opravljenih krvnih preiskavah na Instagramu sam objavil novico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matej Mohoric (@matmohoric)

"Med Tourom se nisem počutil dobro in tudi po njem sem težko okreval. Krvni testi so razkrili asimptomatsko covid okužbo in morda sem bil pred kratkim okužen tudi z virusom Epstein-Barr. Moral si bom vzeti malo več počitka, a upam, da bom še lahko dirkal v tej sezoni," je zapisal Mohorič.

Letos je spisal nekaj posebnih zgodb. Zlasti izstopa prestižna zmaga na klasiki Milano–Sanremo, ko se je z vratolomnim spustom odlepil od tekmecev in osvojil enega od petih "kolesarskih spomenikov".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.