8. 4. 2022, 18:12 | Vir: STA

Nekdanji trener Novaka Đokovića spoznan za KRIVEGA

Profimedia

Do zdaj je bil obtožen že 20-krat. Bo pristal za rešetkami?

Nekdanji nemški teniški zvezdnik, 54-letni Boris Becker, je bil spoznan za krivega po štirih točkah obtožnice iz leta 2017. Ob teh štirih so na londonskem sodišču obravnavali še dvajset obtožnic, a se je iz teh uspel izvleči. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stoppa Pressarna (@stoppapressarna)


Obtožen je bil prikritja več milijonov evrov vrednega premoženja, vključno z dvema pokaloma za zmago v Wimbledonu, s čimer se je želel izogniti plačilu davka.

Nekdanji nemški teniški zvezdnik je osvojil šest naslovov na turnirjih za grand slam, od tega tri na sveti travi v Wimbledonu. V karieri je skupno slavil na 49 turnirjih, bil dvakrat z Nemčijo najboljši v Davisovem pokalu ter 12 tednov zasedal prvo mesto lestvice ATP. Ima tudi zlato olimpijsko kolajno v dvojicah iz Barcelone pred 30 leti. Med letoma 2013 in 2016 je treniral srbskega zvezdnika Novaka Đokovića.

Becker je treniral tudi trenutnega svetovnega prvaka v tenisu Novaka Đokovića, s katerim sta se povezala tudi kot prijatelja.

Za tuje medije je Đoković večkrat poudaril, da je delo s teniškim mojstrom zanj velik ponos, leta 2015 pa v intervjuju, ki ga lahko preberemo tudi na njegovi spletni strani povedal,:"Je prava legenda, nekdo, ki ima veliko teniško znanje in njegove izkušnje mi bo pomagale osvojiti nove trofeje z Grand Slamov in drugih turnirjev."

Trenutno je Becker izpuščen na prostost na podlagi varščine, konec aprila pa bo pred sodnikom soočen tudi s kaznijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord