13. 11. 2023, 15:49 | Vir: STA

Že druga zmaga Slovenk na tekmi svetovnega pokala: "Punce smo zelo zadovoljne"

Profimedia

Slovenke so bile v Egiptu še drugič uspešne.

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na drugi tekmi svetovnega pokala v Kairu v skupini B zabeležila še drugo zmago. Varovanke selektorja Simona Božiča so s 3:0 v nizih premagale pomlajeno vrsto Nizozemske. V nedeljo so s 3:2 v nizih ugnale tudi Ukrajino.

Slovenke so nadzorovale potek tekme od začetka do konca. Prvi niz so dobile s 25:13, drugega s 25:16 in tretjega s 25:13. "Punce smo zelo zadovoljne. Poslušale smo selektorja in naredile, kar je bilo treba. Potem gre," je po koncu tekme za krvno zvezo za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite povedala najbolj izkušena igralka Mira Jakin.

Slovenska zasedba bo v torek igrala še zadnji tekmi skupinskega dela proti Kanadi (10.30) in Braziliji (19.00). V prvi skupini igrajo še Egipt, Kitajska, Ruanda, Nemčija in Mongolija. V Egiptu si bo vozovnico za paraolimpijske igre priigrala najvišje uvrščena reprezentanca, ki si še ni zagotovila nastopa v Parizu. Slovenija je doslej trikrat igrala na POI. Leta 2004 v Atenah in v Pekingu štiri leta kasneje so slovenske odbojkarice zasedle četrto mesto, leta 2012 pa so bile v Londonu šeste.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol