18. 1. 2023, 20:41 | Vir: STA

Žena Rafaela Nadala ni mogla ustaviti solz, ujele so jo kamere

Posnetek zaslona

"Trenutno ne morem reči, da psihično nisem uničen. Vse drugo bi bila laž," je povedal španski zvezdnik. Uničena pa je bila tudi njegova žena ...

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je kot branilec naslova na odprtem prvenstvu Avstralije poslovil v drugem krogu. Na novinarski konferenci po porazu proti Američanu Mackenzieju McDonaldu s 4:6, 4:6, 5:7 je dejal, da dvoboja kljub poškodbi kolka ni želel predati in da je to bistvo športa.

Šestintridesetletnik z Majorke si je ob koncu drugega niza poškodoval kolk, zaradi česar je moral vzeti zdravniški premor. Že pred tem pa ni deloval najbolje in nikakor ni našel prave igre ob agresivnem pristopu 27-letnega tekmeca iz Kalifornije.

"Nisem želel zapustiti igrišča in predati dvoboja kot branilec naslova. Bolje je tako, izgubil sem in tu ni več česa dodati, le čestitam lahko tekmecu," je uvodoma dejal po dvoboju. "To je šport, ni pomembno, koliko priložnosti imaš, do samega konca moraš dati vse od sebe. To je filozofija in bistvo športa samega. Tega se držim skozi celotno kariero," je še dejal skrušeni Nadal, ki je bil ob odsotnosti prvega igralca sveta in rojaka Carlosa Alcaraza prvi nosilec v Melbournu.

"Trenutno ne morem reči, da psihično nisem uničen. Vse drugo bi bila laž," je še dodal španski zvezdnik. Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je sploh prvič v karieri izgubil v drugem krogu OP Avstralije. Pred tem je dvakrat zaradi poškodbe odpovedal udeležbo v deželi tam spodaj (2006, 2013) in enkrat izgubil že v prvem krogu (2016).

Bolelo je tudi njegovo ženo

Poškodbe Nadala pa so močno prizadele tudi njegovo soprogo Mario Francisco, s katero sta nedavno dobila prvorojenca. Kamere so jo ujele, ko si je brisala solze, ki so ji od žalosti polzele po licih. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord