16. 9. 2023, 22:17 | Vir: STA

Slovenski odbojkarji po dramatični zmagi nad Francijo: "Ta bron sije kot zlato"

Instagram/cevolleyball

Z zmago v malem finalu so se Francozom oddolžili za nekaj bolečih porazov.

Slovenska odbojkarska reprezentanca noče sestopiti z zmagovalnega odra evropskih prvenstev. V Rimu je osvojila že tretjo zaporedno kolajno, skupno pa četrto. V zadnjih letih samo enkrat ni osvojila odličja, vse prejšnje pa so bile srebrnega leska. 

Slovenska reprezentanca je na koncu osvojila bronasto kolajno, potem ko je v malem finalu v Rimu po ogorčenem boju premagala Francijo s 3:2 (22, 16, -21, -18, 11).

Gheorge Cretu, selektor Slovenije, je bil nad izidom presrečen. "To je poseben trenutek. Zmagali smo v finalu, čeprav v malem, proti olimpijskim prvakom. To veliko pomeni. Igrali so z igralci, vsaj v večjem delu, ki so osvojili olimpijski turnir, to nam je res lahko v zadovoljstvo. Oni lahko v vsakem trenutku obrnejo tekmo, mi so morali iti prek svojih limitov. Nimam besed za značaj, ki so ga danes pokazali fantje."

Izid tekme je komentiral tudi Dejan Vinčić, podajalec Slovenije: "Prišel, videl, zmagal, tako rečejo Italijani. Zelo sem ponosen na fante, da smo se sploh dali v položaj, da sem lahko pomagal. Vesel sem, da smo zdržali, da se nismo razpadli, da smo se držali dogovora iz slačilnice in načrta, ki smo si ga zadali. Presrečen sem za te fante, celo poletje so garali. Za mene ni bilo najlažje priti včeraj, se na hitro pripraviti na nekaj takega, res ena nenormalna izkušnja, a zelo sem ponosen in vesel, da se je vse izteklo, kot se je. Prvič smo tekmovanje končali z zmago, kar je fenomenalno. Ta bron sije kot zlato."

Jan Kozamernik, bloker Slovenije, je povedal, da so si zmago zaslužili: "Uf, kako napeta tekma. Iskreno povedano je težko strniti misli. Prvič smo se od turnirja poslovili z zmago, to je fenomenalen občutek. Pobrali smo se po dveh izgubljenih nizih, kot da bi bili druga ekipa. V odločilni niz smo vstopili z energijo, prepričani smo bili vase, uspelo nam je. Zaslužili smo si, zmagali za Gregorja Ropreta, za vso Slovenijo, za vse, ki so nas sem prišli bodriditi. Vse to nam veliko pomeni, hvala vsem."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol