14. 4. 2022, 11:10 | Vir: STA

Znano je, kaj čaka poškodovanega Boštjana Klineta po nesreči v Italiji

Kline med padcem leta 2020.

Profimedia

Najboljši slovenski smukač se je po koncu sezone poškodoval, zdaj pa je Smučarska zveza Slovenije objavila več informacij o njegovi prihodnosti. 

Slovenski smučarski reprezentant Boštjan Kline, ki si je v ponedeljek zlomil nogo na treningu smuka na smučišču na Nevejskem sedlu oziroma na Žlebeh, je že v domovini. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, so pri državnem prvaku v smuku in superveleslalomu ugotovili zlom desne goleni.

Po poškodbi so Klineta s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Videm, kjer so opravili zunanjo stabilizacijo noge in ga pripravili za prevoz v Slovenijo.

Teden dni počitka

"Opravil je pregled v ljubljanskem Kliničnem centru pri Brinu Štabucu. Zdaj ga čaka teden dni počitka, da se mehka tkiva zacelijo, nato pa naj bi čez teden dni sledila operacija noge. Več informacij v zvezi s potekom rehabilitacije bo znanih po operaciji," so zapisali pri SZS.

"Počutim se dobro in ne čutim preveč bolečin. Upam, da se čim prej vrnem na sneg, vendar moram najprej počakati na operacijo, po kateri bo znan potek rehabilitacije," pa je dejal optimistični Mariborčan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.