4. 4. 2022, 19:45

Žogo zamenjal za mikrofon. Česa se je lotil upokojeni Kavtičnik?

Aleksandra Saša Prelesnik

Lani je zaključil športno pot in kot sam pravi, se mora vsaka lepa zgodba enkrat končati. Kako se znajde v novi vlogi?

Kar 21 let je bil Vid Kavtičnik profesionalni športnik, zdaj pa se je našel v novi vlogi. V svojem podkastu Šport 1na1 klepeta z drugimi slovenskimi šampioni. Ker se je znašel na drugi strani mikrofona, postavlja drugačna vprašanja od ostalih novinarjev. "Radovednost mi omogoča, da postavljam atipična vprašanja in upam, da so s tem sogovorniki zadovoljni in jih ne spravljam v zadrego. Nekatera vprašanja znajo biti za športnike nelagodna,'' pravi Kavtičnik. 

Zaveda se, kaj športnikom ni najbolj pri srcu. Velikokrat je že prejel vprašanja, ki mu niso bila po godu, zato se zaveda, kaj to pomeni za druge športnike.

Pri ustvarjanju podkasta ima za sabo ekipo, ki mu pomaga ustvariti rdečo nit pogovora. Sam pa postavlja podvprašanja. "Vesel sem, da jih lahko vse izprašam. Je pa seveda odvisno od tega, kako dobro športnika poznam že od prej, kako teče pogovor in od njegovih odgovorov," zaključi upokojeni športnik. 

Otroka Lara in Lev sta žalostna, ker več aktivno ne igra, pravi. Poznata ga samo kot rokometnega igralca, vedno sta navijala zanj in o rokometu so se veliko pogovarjali. "Sedaj pa tega več ni in jima manjka. Meni ne toliko, če sem iskren. Sta bila in sta še vedno moja največja podpornika." 

Predlagala sta mu tudi koga naj izbere za gosta svojega podkasta. "Lara je rekla, da bo pogledala na Googlu, koga bi mi predlagala, nato pa je Lev rekel, da bi lahko imel Luko Dončića. Dober predlog – tamali ve," je zaključil Kavtičnik.

Več zanimivih podrobnosti o Vidovem novem projektu lahko preberete v aktualni številki revije Story.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord