N. Vo. | 12. 3. 2024, 17:22

Legendarni Slovenec spregovoril o bitki za življenje: "Če ne bi bil športnik, bi težko zdržal takšno zdravljenje"

posnetek zaslona/Instagram Cedevita Olimpija

Dušanu Hauptmanu, legendarnemu kapetanu Olimpije iz 90. let, je diagnoza raka trebušne slinavke pred tremi leti obrnila življenje na glavo. Za dve leti se je povsem izoliral od prijateljev, lani pa se je prav zaradi košarke spet vrnil med ljudi.

V ljubljanskih Stožicah so lani pod strop dvignili dres številka 10, ki ga je dolga leta s ponosom nosil kapetan Cedevite Olimpije. Ravno ta gesta pa je Hauptmanu prinesla nov zagon v njegovem boju proti zahrbtni bolezni. Po dolgem obdobju izolacije so ga prijatelji in nekdanji soigralci ponovno povezali z zunanjim svetom, Hauptman pa kljub boju z boleznijo zdaj živi kar se da normalno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija)

"Od tedaj redno spremljam košarko, hodim s prijatelji in nekdanjimi soigralci na kavo," je za MMC na sobotni tekmi Cedevite Olimpije, ki se je pomerila z Budućnostjo, povedal košarkarski as.

63-letna ikona ljubljanskega kluba meni, da mu je ta gesta podaljšala življenje, ob čemer je izrazil globoko hvaležnost, saj je kljub težki diagnozi in zahtevnemu zdravljenju, ki vključuje intenzivno kemoterapijo in sevanje, njegovo zdravstveno stanje zdaj stabilno. Za MMC je povedal, da bi brez svoje športne preteklosti težko prenesel takšno zdravljenje.

Dušan Hauptman je v slovenskem športu zaznamoval Olimpijo z izjemnim prispevkom, saj je 16 let kot ključni igralec in kapetan vodil klub v Tivoliju. Njegova era v 90. letih velja za eno najuspešnejših obdobij kluba, primerljivo le z dosežki iz 60. let. Kot simbol te generacije, je postal Hauptman idol za mnoge ljubitelje košarke. Njegovi pomembni dosežki vključujejo zmago v Evropskem pokalu leta 1994 v Lozani in tretje mesto na Final Fouru Evrolige v Rimu leta 1997.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol