27. 11. 2021, 14:09 | Vir: STA

Dvojna zmaga slovenskih skakalk: Ema Klinec pred Uršo Bogataj

profimedia

Slovenske smučarske skakalke so na drugi tekmi svetovnega pokala olimpijske zime v Nižnjem Tagilu uprizorile zgodovinski uspeh, saj so slavile dvojno zmago. Prvič v karieri se je zmage na tej ravni tekmovanja veselila Ema Klinec (235,1 točke), ki je bila na uvodni tekmi sezone druga, drugo mesto pa je zasedla Urša Bogataj (227).
 

"Danes sem bila bolj mirna in sproščena kot včeraj. Bolje sem se vozila v zaletni smučini, z večjo hitrostjo, in uspelo mi je pokazati dobra skoka. Zelo sem vesela prve zmage. Na vsaki tekmi se skušam osredotočiti na sebe in uživati v skokih," je v prvi izjavi po 12. stopničkah v karieri za televizijo Fis dejala Klinčeva, ki je z današnjo zmago oblekla tudi rumeno majico vodilne v pokalu.

Na zmagovalnem odru je ob obeh Slovenkah stala še Nemka Katharina Althaus (225,9 točke). V današnjem finalu na srednji skakalnici Štorklja pod žarometi so nastopile še tri Slovenke.

Nika Križnar (202,7), peta po prvi seriji, je nazadovala na sedmo mesto, Jerneja Brecl (180,8); po prvi seriji sedma, je v prav tako težkih razmerah padla na 17. mesto, Špela Rogelj (170,1 točke) pa je bila 24.

Debitantka v svetovnem pokalu Nika Prevc, ki je na uvodni tekmi sezone v petek osvojila prve točke svetovnega pokala s 23. mestom, je danes ostala brez finala kot 38.

Skakalke bodo iz Rusije odpotovale v norveški Lillehammer, kjer jih prihodnji konec tedna čaka tudi prva tekma na veliki skakalnici.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel