Nika Arsovski | 24. 4. 2020, 08:46

Eno največjih teniških rivalstev praznuje 14 let

Printscreen/Twitter

Teniška igrišča te dni samevajo, številna največja tekmovanja pa so bodisi prestavljena bodisi odpovedana. Teniški navdušenci  že nestrpno čakajo, da se akcija začne in da se velika teniška trojica, Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal, vrne na igrišča. Švicar in Srb sta prav te dni obeležila 14 let 'poznanstva'.

Prvič sta se iz oči v oči pomerila prav 23. aprila 2006 v Monte Carlu. Roger Federer je takrat veljal za številko ena moškega tenisa ter nosilca mastersa v knežji državici. Njegov prvi nasprotnik je bil Novak Đoković, ki se je kot predstavnik Srbije in Črne gore prek kvalifikacij prebil do prvega kroga.

Profimedia

Federer je prvi niz dobil s 6 : 3, toda Đoković je bil v drugem boljši s 6 : 2. V odločilnem tretjem nizu je Federer pokazal svoje mojstrstvo, slavil s 6 : 3 in si zagotovil napredovanje v drugi krog. Da je bil Đoković že takrat resen konkurent Federerju, kaže tudi podatek, da je Švicar nato do finala v štirih obračunih izgubil vsega 16 iger. V finalu ga je po štirih nizih in epski borbi premagal Rafael Nadal.

Srbski igralec je leto 2006 sklenil s 40 zmagami na ATP-turneji in prebojem med najboljših 20 na svetu.

Po uvodni bitki v Monte Carlu sta Nole in FedEx do danes odigrala še 49 dvobojev. Trenutno je uspešnejši Đokovič, ki je dobil 27 obračunov.

Več športnih novic si lahko preberete na Sportklub.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord