25. 4. 2021, 07:33 | Vir: STA

Florentino Perez zatrdil, da zgodbe o nogometni superligi ni konec

profimedia

Florentino Perez, predsednik španskega nogometnega velikana Reala, je v intervjuju za španski dnevnik As zatrdil, da klubi, ki naj bi nastopili v novoustanovljeni superligi, iz nje ne morejo izstopiti. "Liga je živa, podjetje obstaja, s tem projektom ali vsaj podobnim bomo nadaljevali," je dejal Perez.

Predsednik Reala in tudi lige noče izdati podrobnosti pogodb, ki so jih podpisali vodilni možje 12 klubov, a je prepričan, da lige ne morejo kar tako zapustiti.

"Zdaj govorijo, da so jo, ampak v tem ni resnice, tekmovanje bomo zagnali kmalu, najprej pa moramo svoje načrte pojasniti branilcem svojih ogromnih privilegijev. Evropska nogometna zveza na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom se z nami do zdaj ni hotela pogovarjati, njihove grožnje pa so proti načelu svobodne konkurence. Moramo si vzeti nekaj časa, da analiziramo strupene napade na nas," je dejal Perez, ki zatrjuje, da jih ni zapustil tudi glavni sponzor, ameriška banka JP Morgan.

"Tudi to ni res. Oni so si vzeli le premor, da premislijo o položaju. Če bo potrebno kaj spremeniti, bomo to storili, a odnehali ne bomo," zatrjuje predsednik, ki je še vedno prepričan, da bi superliga rešila nogomet, preprečila bi številnim klubom, da bankrotirajo.

"Superliga bi nogometu zagotovila več denarja, rešila bi ga iz trenutne krize. Mogoče smo storili napako v njeni sestavi, mogoče bi bilo res najboljše, da v njej igrajo štiri najboljše ekipe iz najmočnejših evropskih lig. Današnji nogomet mlade ne zanima, od štirih milijard nogometnih navdušencev pa jih polovica navija za klube iz superlige," meni Perez, ki trdi, da je 12 klubov superlige samo v treh mesecih prvega vala pandemije novega koronavirusa izgubilo 650 milijonov evrov, letna izguba pa naj bi znašala več kot dve milijardi evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord